,

Urmează ZILE TORIDE în România. Ne așteaptă cel mai puternic val de caniculă din această vară, cu temperaturi de peste 40 de grade

Posted by

Un al treilea val de caniculă din această lună și cel mai puternic din această vară se va abate peste România în următoarele zile, iar temperaturile ar putea urca până la 44 de grade.

ANM anunță val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat în următoarele zile în România. A fost emisă alertă cod galben pentru ziua de duminică, când valul de căldură se va menține în sudul teritoriului, unde local va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade, iar cele minime între 18 și 22 de grade.

De asemenea, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru ziua de luni, când valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial estul țării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade, potrivit ANM.

Marți valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara, iar miercuri va persista la intensitate mare în sudul, estul și parțial în centrul țării.

Unde s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură din această vară, până acum?

De două săptămâni canicula a pus stăpânire pe România. Temperaturile maxime au depășit zilnic 35 de grade Celsius. Săptămâna viitoare, valul de căldură se va intensifica, marți și miercuri fiind așteptate până la 42 – 44 de grade Celsius în Muntenia și Oltenia.

Până acum, cea mai ridicată temperatură din acest an a fost pe 18 iulie, la Zimnicea, +40,1 C, orașul din Teleorman fiind de mai multe ori cel mai cald loc din țară, în timp ce anii trecuți cele mai multe temperaturi maxime de vară erau la Calafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *