Urșii atacă la drumul mare într-o localitate din județul Cluj. Sânge pe asfalt

Posted by

În ultimele luni, urșii au fost zăriți în foarte multe locuri din județul Cluj. Urșii atacă la drumul mare.

Locuitorii din localitatea Măguri sunt de-a dreptul îngroziți. Urșii atacă ziua și noapte, și ucid tot ce le iasă în cale.

Urșii atacă la drumul mare.
Urșii atacă la drumul mare.

În cursul zilei de vineri, cadavrul unei căprioare devorate de un urs feroce putea fi văzut pe asfaltul DJ 107T. Vânătorii din zonă au întreprins acțiuni de identificare a ursului și localizare a acestuia.

Martorii spun că ursul a atacat căprioara, după care i-a mâncat partea din spate.

Sfaturi pentru localnici și turiști

Uciderea unui urs fără autorizație, special emisă de Ministerul Mediului se pedepsește cu ani grei de închisoare. În plus, despăgubirile pe care trebuie să le plătiți sunt de ordinul zecilor de mii de euro.

De aceea, nu se recomandă ca localnicii din Măguri sau comunele din zona de munte să captureze aceste animale.

Odată cu sosirea primăverii, urșii își încheie perioada de hibernare! Așadar, atenție, turiști! În ultima perioadă, animalele și-au făcut apariția tot mai des pe potecile turistice. Pentru a ne bucura în siguranță de drumeții, este crucial să ținem cont de câteva sfaturi esențiale atunci când ne aventurăm în munți.

Salvamontiştii le recomandă tuturor celor care intenționează să se aventureze pe munte, în aceasta perioadă, să își programeze atent drumeția pentru a nu fi surprinşi de lăsarea întunericului și totodată să pornească pe potecile turistice doar în grupuri.

De asemenea, cei care urcă pe munte nu trebuie să se abată de pe traseele turistice amenajate. În cazul în care întâlnesc animale sălbatice, turiștii sunt sfătuiți să nu interacţioneze cu ele, să nu le hrănească sau să se apropie de ele pentru a le filma sau fotografia. Mai mult, iubitorilor de natură li se recomandă să parcheze mașinile doar în zonele special amenajate și să nu lase alimente în interior.

Un răspuns

  1. Avatar Jean Tigrul Malaeziei
    Jean Tigrul Malaeziei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *