Ușa unui vagon s-a rupt în timpul mersului. CFR Călători minte cu nerușinare VIDEO

Posted by

Marți dimineața, o știre de presă anunța faptul că ușa unui vagon al unui tren interregio, care circula pe relația București – Cluj Napoca a fost smulsă, de un utilaj, aflat în stația de cale ferată Barabanț, județul Alba.

Informația e reală doar într-o mică măsură. O filmare realizată în zona stației CFR Barabanț dovedește că ușa culisantă a vagonului a căzut în mers, și nu a fost ”smulsă” de niciun utilaj.

Statia CFR Barabant.
Statia CFR Barabant. Sursa foto: Ministerul Transporturilor.

Mai mult, utilajul la care CFR Călători face referire nici nu se afla pe linia de pe partea ușii vagonului, ci pe o alta.

CFR Infrastructură a reacționat la această informație și a dovedit că cei de la CFR Călători au mințit.

”Drezina pantograf care desfășura lucrări la linia de contact se afla într-adevăr la ieșire din stația Bărăbanț, doar că ușa vagonului din compunerea trenului IR 1836 a căzut “SINGURĂ ”pe liniile CF, fără ajutorul niciunui utilaj, în momentul intrării trenului în stația Bărăbanț, dovada fiind filmarea oficială de pe camerele de luat vederi din stație, care au surprins exact momentul în care ușa se desprinde și cade direct pe linii, fără a fi smulsă de vreun utilaj feroviar!!!”, susțin cei de la CFR Infrastructură.

CFR Călători a mințit

Cu referire la acest eveniment de cale ferată, în cursul zilei de marți, CFR Călători a emis un comunicat de presă complet mincinos.

”La ieșire din stația Bărăbanț, un utilaj feroviar care se afla și lucra la infrastructura feroviară a intrat în gabaritul de trecere agățând și smulgând ușa de acces a ultimului vagon din compunerea trenului IR 1836 Cluj Napoca – București Nord, care circulă pe linia alăturată”, se arată în acel comunicat.

Filmarea de mai jos este o probă importantă din acest scandal.

O a doua minciună

De asemenea, chiar mecanicul trenului de călători care se îndrepta spre Cluj Napoca a dat o declarație completă, în care arată că muncitorii se aflau pe alte linii învecinate, și nu pe cea din apropierea celei pe unde a trecut trenul.

”La trecerea prin stația Bărăbanț erau lucrărtori și utilaje, am dat semnal de ATENȚIE, conform reglementărilor în vigoare. Acestea nu se aflau în gabaritul de trecere, ci pe liniile învecinate”, a declarat mecanicul trenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *