USR Cluj sprijină primăriile pentru WI-FI gratuit în spațiile publice

Posted by

Accesul la internet a devenit, în ultimele decenii, mai curând, un drept general al cetățeanului și mai puțin un privilegiu.

Mai mult decât atât, prin accesul la internet, răspândirea informațiilor importante și posibilitatea de comunicare și interacțiune, în momente cheie, între cetățean și diverse instituții ale statului, devine un proces mai facil. Starea de urgență generată de pandemia Covid-19 a demonstrat utilitatea unui astfel de infrastructuri.

Wifi4EU este un program al Uniunii Europene prin care se dorește extinderea rețelelor de internet wireless în comunele și satele care nu beneficiază de acoperire din motive tehnice și financiare.

Este o șansă importantă de modernizare pentru satele clujene. Este o șansă ca fiecare român, indiferent de unde locuiește și cât câștigă, să aibă acces la internet, o șansă ca fiecare copil să poată accesa resurse online.

USR Cluj își propune să acorde sprijin concret autorităților locale pentru accesarea acestui program și dezvoltarea rețelelor locale de internet. Și asta pentru că ne dorim ca, în viitor, cât mai mulți cetățeni din zonele rurale să aibă acces nemijlocit la internet pentru îmbunătățirea calității vieții lor și a comunităților lor.

Pentru că știm că administrațiile multor UAT-uri se descurcă greu în hățișul birocratic al unor astfel de programe, vom oferi sprijin celor ce doresc să demareze unui astfel de proiect local. Pe lângă pachetul de informații elaborat de experții noștri, am pus la dispoziția autorităților locale și o persoană, consultant juridic pe probleme de accesare fonduri europene, ce să ofere consultanță telefonică în toate fazele accesării programului.

USR Cluj dorește, prin acest proiect de consultanță, să reafirme importanța pe care o acordă unei societăți moderne și integrate nu doar în mediile urbane favorizate, ci în toate zonele țării și pe toate nivelurile de statut social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *