,

USR-iștii clujeni îi cer socoteală lui Tișe. De unde are patru milioane de euro ca să-și facă parcul fotovoltaic

Posted by

Foaia Transilvană a prezentat zilele trecute, informația legată de faptul că Alin Tișe își construiește un parc fotovoltaic. USR-iștii clujeni îl atacă pe Tișe.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj și mare om de afaceri
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj și mare om de afaceri

Este vorba despre o investiție de 4.5 miloane de euro, realizată de societatea Central Investment Plaza. Firma îl are ca acționar cu sută la sută, pe președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe.

Parcul fotovoltaic, autorizat deja la Aghireșu, va avea o putere instalată de 7.5 MHw.

Deputatul USR Băltărețu: ”vorbim de niște milioane de euro”

Contactat de Foaia Transilvană, deputatul USR de Cluj, Viorel Băltărețu (foto jos) ne-a transmis un punct de vedere.

Viorel Băltărețu, deputat USR
Viorel Băltărețu, deputat USR

Parlamentul cere instituțiilor statului să se sesizeze și să verifice de unde are Tișe acest bani.

”Că se construiește un parc fotovoltaic poate fi lăudabil, dar că Alin Tișe este investitorul, trebuie să ne ridice niște întrebări. Mai ales instituțiilor care se ocupă cu analiza veniturilor demnitarilor publici. Vorbim de niște milioane de euro pe care domnul Tișe nu ar putea să le fi obținut din salariul de bugetar. Deci, da, susțin energia verde, dar nu pot susține investiții private din fonduri cu proveniență incertă”, a spus Viorel Băltărețu.

De asemenea, parlamentul se mai întreabă dacă Tișe nu se află în conflict de interese, sau dacă are timp pentru o asemenea investiție. USR-iștii clujeni îl atacă pe Tișe

”Trebuie, de asemenea, verificat dacă poziția dânsului de Președinte CJ “ajută” ca afacerea lui să fie fezabila și profitabilă, ar fi un conflict moral sau un conflict de interese. Și o curiozitate personală: un proiect de peste 7Mw necesită implicare, multă muncă și timp. Cum reușește domul Tișe, din funcția de președinte CL, să le facă pe toate?! Ori poate se gândește că după alegeri va avea mult timp liber?”, a conchis Viorel Băltărețu.

2 răspunsuri

  1. Avatar SILVIU
    SILVIU
    1. Avatar Dighi
      Dighi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *