,

Vă mai aduceți aminte de Ecaterina Szabo? La 56 de ani încă are curajul să urce pe bârnă

Posted by

Una dintre cele mai mari gimnaste din România este Ecaterina Szabo. Vă mai aduceți aminte de Ecaterina Szabo?

În doar cei șapte ani de carieră sportivă, Ecaterina Szabo a scris istorie în gumnastica mondială, alături de Nadia Comăneci.

Vă mai aduceți aminte de Ecaterina Szabo?
Vă mai aduceți aminte de Ecaterina Szabo?

La Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles, sportiva a câștigat medaliile de aur în toate finalele în care s-a calificat, sărituri, sol și bârnă, și pe echipe. În total, la o singură competiție mondială, a câștigat patru medalii de aur.

În 1987, Ecaterina Sabo a condus echipa României la Campionatele Mondiale din Olanda. Performanța a fost din una de excepție, sportivele noastre cucerind medalia de aur și titlul de campion mondiali.

După acest an, sportiva s-a retras din activitate. Ea s-a măritat cu un alt sportiv, iar în prezent locuiește în Franța.

A fost inclusă în Hall of Fame

În întreaga carieră a cucerit 28 de medalii, dintre care 15 de aur. După retragerea din activitatea competitionala a devenit antrenor de gimnastică. Din anul 1992, Ecaterina a devenit arbitru internațional și a lucrat în Germania și Franța.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului. În 2000 i-a fost conferit Ordinul național Pentru Merit în grad de cavaler.

De asemenea, pentru întreaga carieră de excepție a fost inclusa in Hall of Fame (Oklahoma).

”Vi s-a întâmplat vreodată să nu puteți dormi de foame? Să te pui în pat, să te uiți pe plafon sau pe cer și să-ți spui «Doamne, de ne-ar pica puţină mâncare!». În 1981, când am fost în acel circuit american cu Bela Karoly, ieșeam pe furiș pe coridoarele hotelului și căutam platourile de la room service, pe care mai rămânea de mâncare de la alte camere. Deschideam ușile vecine și furam tot ce mai găseam pe platouri. Nu e nimic mai crunt pe lume decât să nu poți dormi de foame!”, spunea Ecaterina Szabo, într-un interviu acordat unui ziar de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *