,

Va primi pensie specială. Judecătoarea care a fost la nunta lui Tișe se pensionează după doar patru ani de magistratură

Posted by

Consiliul Superior al Magistraturii a luat în discuție cererea de pensionare, depusă de judecătoare Adina Udrescu, de la Judecătoria Cluj Napoca.

Judecătoarea Adina Udroiu și soțul, Marius, de la Antifraudă Cluj.
Judecătoarea Adina Udroiu și soțul, Marius, de la Antifraudă Cluj.

Interesant este că judecătoarea Udrescu are doar patru ani de vechime în magistratură, înainte fiind avocat în Baroul Cluj.

Potrivit actualei legi a magistraturii se recunoaște ca profesie în magistratură și vechimea în alte profesii, între care și cea de avocat.

Udrescu a fost numită prin decret prezidențial, în luna decembrie 2019, în funcția de judecător la Judecătoria Jibou. Ea a fost promovată la Judecătoria Cluj Napoca, în cursul lunii mai 2023, de unde a depus cerere de pensionare.

A fost la nunta lui Tișe

Adina Udrescu și soțul, angajatul Trezoreriei Cluj, au fost printre invitații speciali la cea de-a doua nuntă a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, care a avut loc în cursul acestei luni, la un hotel de renume din Cluj Napoca.

Magistratul are o vechime de 21 de ani în funcția de avocat și alți patru ani în cea de judecător. În total, Adina Udrescu are o vechime de 25 de ani, care se consideră vechime în magistratură.

În cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii din data de 26 octombrie 2023, cererea judecătoarei Udrescu Adina a fost admisă, drept pentru care aceasta urmând să încaseze o pensie specială.

Pentru cine nu știe, pensia unui magistrat nu este deloc mică, fiind de ordinul zecilor de mii de lei. Potrivit legii, pensia specială este în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.

Parlamentul a modificat legea prin care magistrații pot solicita acordarea unei pensii speciale. Capitolul vechime efectivă în magistratură a fost modificat în sensul în care un judecător sau un procuror se pot pensiona doar după ce au lucrat efectiv în acest domeniu timp de minim cinci ani.

5 răspunsuri

  1. Avatar silviu
    silviu
  2. Avatar Vasile
    Vasile
  3. Avatar Forinel Huian
    1. Avatar Vasile Vasile
      Vasile Vasile
  4. Avatar Mihaela Felicia Stef
    Mihaela Felicia Stef

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *