,

Veste bună. Construcțiile ilegale vor putea fi demolate mai ușor

Posted by

Guvernul României a aprobat, miercuri, o Ordonanță pentru întărirea disciplinei în construcții. Prin aceasta, clădirile ridicate fără autorizație sau care nu o respectă vor putea fi demolate mai ușor, iar somația de demolare va putea fi înmânată și altei persoane decât proprietarul.

Această ordonanță stabilește atribuțiile în ceea ce privește demolarea construcțiilor realizate ilegal (fără autorizație de construire sau fără respectarea prevederilor acesteia) în sarcina autorităţilor administrației publice locale competente.

Legea consideră că acestea ar trebui să fie primele interesate în menținerea statutului localității și în exploatarea în condiții de eficiență a potențialului turistic al acesteia.

„De asemenea, se instituie posibilitatea înmânării somației altei persoane decât proprietarul construcției, aflate la locul situării construcției şi care are legătură cu executarea lucrărilor de construcții, care este obligată să o transmită de îndată proprietarului construcției.

Ordonanța detaliază, totodată, și procedura de înmânare a somației (telefax, poștă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia), în acord cu procedura de înmânare a acelor procedurale instituită de dispozițiile Codului de procedură civilă”, se mai arată în documentul aprobat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *