EVENIMENTE, NATIONAL, SOCIAL, STIRE PRINCIPALA

Veste bună pentru clujeni. Cum se vor compensa facturile la energie electrică și la gazele naturale. S-a luat decizia oficială

Peste 15 milioane de români se vor bucura de compensarea facturilor la energie electrică și la gaze naturale. Ministrul Energiei, Virgil Popescu a luat decizia de a se majora și plafoanele de consum.

Astfel, la energie electrică plafonul de consum a crescut de la 200 de kilowați la 300 de kilowați. În plus, oficialii au prevăzut și marjă de zece la sută. Cei care consumă maxim 330 de kilowați lunar vor beneficia de această compensare importantă.

La gaze naturale, plafonul de consum a rămas la același volum de 1.200 mc pe an.

De asemena, ministru Popescu a anunțat că valoarea compensărilor la energie electrică a crescut. Astfel, compensarea finală va fi de 0.29 de bani/kw. La gazele naturale, compensarea facturilor va fi de 33 la sută. De exemplu, o familie care are un consum de 100 de lei la gazele naturale, va plăti doar 67 de lei.

Un exemplu de calcul există și la energie electrică. Dacă prețul este acum de 85 de bani X 100 de kw, factura va fi de 85 de lei. Compensarea este de 0,291 X 100, adică 29 de lei. Românul plătește 56 de lei.

De aceste măsuri vor beneficia șase milioane de familii. Cei în cauză nu trebuie să facă absolut nimic. Facturile vor veni la adresele lor gata compensate.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*