,

Veste bună. Valoarea tichetelor de masă ajunge la 40 lei! De când se va întâmpla asta?

Posted by

Valoarea tichetelor de masă a fost majorată în prima reuniune a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social coordonată de premierul Marcel Ciolacu. Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria. Participanţii au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii.

Reprezentanţii Guvernului, ai sindicatelor şi patronatelor au mai vorbit despre creşterea nivelului de trai, reducerea inflaţiei, asigurarea stabilităţii economice şi deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanţate prin cadrul financiar multianual 2021-2027.

„Îmi doresc să începem de astăzi un dialog deschis cu sindicatele şi patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare. Guvernarea noastră este despre economie şi reforme în beneficiul oamenilor. Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică.

Vom menţine liniile stabilite prin bugetul de stat şi vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, important instrument de reforme şi investiţii pentru ţara noastră. În acelaşi timp, aşa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflaţiei astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflaţiei cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă şi predictibilă de susţinere a economiei şi de creştere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Consultările vor continua în următoarea perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *