, ,

Veste cât se poate de proastă pentru primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Lovitură mai mare nici că se putea

Posted by

La ultimul termen de judecată, în încercarea de a tergiversa judecarea apelului în dosarul de corupție, unde este inculpat, primarul Cătălin Cherecheș a formulat o cerere de strămutare.

Primarul din Baia Mare nu se astepta la o asemenea veste.
Strămutarea procesului de la Cluj, a fost respinsă. Sursa foto: Cătălin Chereches / facebook

Cu alte cuvinte, primarul din Baia Mare a dorit ca apelul procesului său de corupție, care se judecă la Curtea de Apel Cluj, să fie judecat de o altă Curte de Apel din România.

Doar că pentru asta, primarul Cherecheș a depus o cerere de strămutare care s-a judecat azi, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Decizia a fost una nefavorabiă pentru Cherecheș, urmând ca în viitor, procesul să se judece la Curtea de Apel Cluj.

”Cu majoritate Respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Cherecheş Cătălin privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj – Secţia penală şi de minori. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 17 octombrie 2023”, se arată ân decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Cherecheș plasat sub control judiciar

Primarul din Baia Mare urmează să se prezinte în cursul zilei de joi, 19 octombrie 2023, la Curtea de Apel Cluj, unde urmează să fie audiat. Este, probabil, ultimul termen din acest proces de apel, care este tergiversat de prea mult timp.

La finalul termenului de judecată din data de 29 septembrie 2023, Curtea de Apel Cluj a decis să îl plaseze pe Cherecheș sub control judiciar.

La finalul procesului, magistratul care a prezidat ședința de judecată de la Curtea de Apel Cluj a pus în discuție din oficiu instituirea stării de control judiciar pentru a nu se sustrage de la o eventuală condamnare.

Procesul a fost suspendat pentru câteva minute, timp în care primarul Cătălin Cherecheș a fost lăsat să se gândească dacă dă, sau nu, declarație.

Ulterior, Curtea de Apel Cluj a decis să îl plaseze pe edilul din Baia Mare, sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *