În acest minioraș, reprodus la cel mai mic detaliu, se pot turna filme western, și nimeni nu își va da seama că au fost filmate la marginea Clujului. Vestul Sălbatic adus la marginea Clujului.
Orașul are bancă, birou de șerif, bar, școală cimitir, biserică etc. Totul arată ca în America anilor 1850, doar că suntem în 2024. Terenul pe care a fost construit are o suprafață de 3,000 de metri pătrați.
Pe strada principală, fiecare clădire are o poveste interesantă.
Afacerea a fost gândită de Daniel Manolescu și soția lui. După ce au lucrat timp de 13 ani în Anglia și Irlanda, cei doi soți s-au întors la Cluj. Ideea le-a venit după ce au vizitat un oraș tematic, similar, din Almeria, Spania.
Daniel Manolescu mai spune că de mic copil i-au plăcut filmele western. Tot ce se vede în Clyde Town este construit de mâna lui.
Pentru a construi Clyde Town, Daniel și-a investit toate economiile, mai exact 200.000 de euro.
”Am abordat America anilor 1800-1900. Sunt îndrăgostit de perioada respectivă. Copiii sunt fascinați când le explic de la A la Z cu ce se ocupau oamenii în acea perioadă, despre meștesuguri. Orașul este complet, avem cam toate instuțiile și formele de afaceri de la vremea respectivă: fierărie, magazin general, adică mall-ul de astăzi, în care găsești orice unealată și aliment din acea vreme, nelipsitul hotel, drugstore (farmacie), teatru, firestation (brigada de pompieri), bancă, barber shop, bathouse, care era baia comună, școală, primărie, poștă, case și chiar o spânzurătoare”, povestește clujeanul, pentru Gândul.
Se pot oficia căsătorii în atmosfera Vestului Sălbatic
În biserica ecumenică din Clyde Town se pot oficial căsătorii. Mirii care își doresc o atmosferă tipică anilor 1850, pot veni aici să își unească destinele.
”Este o biserică ecumenică, ne adresăm tuturor creștinilor, care se pot căsători aici. Am avut onoarea ca biserica să fie sfințită de părintele Petru din localitate, chiar de Rusalii”, a mai preciat Daniel Manolescu.
În oraș există chiar și un bar, unde vizitatorii se pot răcori cu un suc sau o bere.
Muzeul poate fi vizitat de vineri până duminică, între orele 12.00-21.00, iar un bilet de intrare costă 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani.
Platoul se află pe strada Valea Radului, din Cluj Napoca.
Lasă un răspuns