Acasă EVENIMENTE Viața unei femei de 87 de ani, salvată de medicii clujeni de...

Viața unei femei de 87 de ani, salvată de medicii clujeni de la Spitalul Clinic Județean Cluj

0

Sub îndemnul „fiecare viață contează”, o echipă formată din medicii clujeni Dan Duma și Adrian Căpîlneanu de la spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca au realizat cu succes o operație care a dus la salvarea vieții unei paciente în vârstă de 87 de ani.

„Pacienta în stare critică a fost transferată de urgență în UPU de la o clinică privată, prezentând o hemoragie puternică necontrolată, cauzată de o formațiune tumorală la nivelul axilei drepte.

Cu ajutorul angiografului de înaltă performanță din dotarea departamentului de radiologie intervențională, cei doi medici au intervenit endovascular reușind să pună în evidență existența unui anevrism la nivelul arterei axilare, intervenind pentru embolizare, reechilibrarea hemodinamică și hidroelectrolitică.

S-a reușit astfel evitarea variantei de rezervă care conducea spre intervenția chirurgicală de amputare a membrului superior”, a fost anunțul instituției medicale clujene.

În prezent femeia este într-o stare stabilă și este monitorizată atent de medici. Ea continuă tratamentul de specialitate la Secția de Oncologie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.