, ,

Viceprimarul din Jucu are probleme grave. I s-a cerut demisia. Nimeni nu a sesizat Poliția

Posted by

La ultima ședință a Consiliului Local Jucu a ieșit mare scandal. Familia viceprimarului comunei Jucu, Mihai Cocoși, a cerut decontarea unor lucrări efectuate pentru repararea acoperișului unei clădiri, închiriată de la Primăria Jucu, pe care o conduce.

viceprimarul din Jucu, Mihai Coloși, stânga, și primarul Valentin Pojar
viceprimarul din Jucu, Mihai Coloși, stânga, și primarul Valentin Pojar

Pentru a-și dovedi pretenția, familia lui Cocoși a depus 19 facturi, în sumă de 4.800 de lei, emise de firma Internațional Lider Roof, din Cluj Napoca.

Consilierul local de la USR, Nicolae Borca ne-a explicat că viceprimarul ceruse compensarea chiriei pentru imobilul respectiv, care nu a fost achitată de o lungă vreme, cu lucrările efectuate pentru reparația acoperișului.

Firma nu mai are activitate din 2018

Numai că firma care a emis facturile de reparații este inactivă fiscal din anul 2018.

”Inactiv conform deciziei nr.72416 / 01-NOV-18, cu inactivare din 13.11.2018, conform dosarului întocmit de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj, publicat la 13.12.2018”, se arată în dreptul acestei societăți, reprezentată de un anume Pavel Vasile.

Din acest motiv, firma nu putea emite facturi, iar dacă le-a emis acestea sunt false, cei în cauză putând fi acuzați de fals și uz de fals.

Nicolae Borca de la USR și-a dat seama de falsuri și a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi, până la lămurirea situației.

”Nu sunt în Consiliul Local nici pentru interesul meu, și nici pentru a altuia, așa că nu închid ochii la nimic. Eu și alți patru consilieri locali, de la USR și PNL îi cerem viceprimarului demisia”, ne-a declarat consilierul USR.

De partea cealaltă, primarul comunei Jucu, Dorel Pojar a declarat că a aflat de chestiune la ședința de Consiliu Local și a fost de acord cu retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

I s-a cerut demisia

În cursul zilei de luni, la Primăria Jucu, mai mulți consilieri locali, de la PNL și USR au înregistrat o propunere de proiect de hotărâre prin care se cere demiterea viceprimarului Mihai Cocoși.

”A solicitat prin intermediul firmei familiei dânsului – soția este administrator, un decont de peste 90.000 de lei, cu Comuna Jucu, pe baza unor documente false – devize, facturi, contract. Viceprimarul confirmând la următoarea ședință de consiliul local că actele sunt false”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HCL, propus de cinci consilieri local.

De asemenea, lui Cocoși i se mai reproșează că a folosit mașina de serviciu a Primăriei Jucu, pentru a-și face aprovizionarea la magazinul alimentar pe care soția lui îl deține în localitatea Vișea, județul Cluj.

”Folosirea mașinii de serviciu oferită de Primăria Jucu în interese personale pentru aprovizionarea magazinului familiei din satul Vișea, mers la bancă în interes personaș sau transportul soției la coafor, toate acestea în mod repetat”, se mai arată în document.

Expunerea de motive o puteți citi mai jos.

Acuzatiile care i se aduc viceprimarului comunei Jucu, prins cu acte false.
Acuzatiile care i se aduc viceprimarului comunei Jucu, prins cu acte false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *