, ,

Victorie în instanță pentru un militar clujean. A câștigat daune de 10.000 euro de la Antena 1 pentru un „fake news” care l-a dat drept criminal

Posted by

Un militar din Cluj a reușit să obțină în instanță o victorie importantă și să câștige daune morale de 10.000 de euro de la o televiziunea care a preluat fără să verifice o știre ilustrată greșit din presa italiană despre o crimă comisă în Italia într-o familie de cetățeni români, potrivit adevarul.ro.

Televiziunea este Antena 1, care a dat pe post imaginea cu militarul român ca fiind un criminal, iar clujeanul a acționat în judecată respectiva instituție de presă.

Procesul s-a desfășurat la Tribunalul Cluj, iar bărbatul face parte din unitatea militară din Câmpia Turzii. Acesta a susținut că în seara zilei de 24 septembrie 2022 a primit şi mesaje de la colegii săi în care era întrebat ce s-a întâmplat cu el, unde se află în acel moment şi alte asemenea întrebări care, la acel moment nu aveau nicio logică.

Militarul clujean a aflat în mod șocant că și-ar fi ucis soția, conform respectivei televiziuni italiene, iar colegii i-au spus că în cadrul unității militare se vorbește că și-a ucis soția și că această informaţie ar fi fost publicată de către postul de televiziune Antena 1 în cadrul jurnalului de ştiri.

Omul mai arătat că a fost contactat și de sora sa, care „i-a relatat faptul că a văzut o ştire în care se susţinea că acesta şi-ar fi ucis soţia, în timp ce copilul lor minor se afla în casă, fiind publicată şi fotografia în care apare imaginea reclamanţilor şi a fiicei lor”.

A cerut daune morale de 130.000 de euro

După două zile pline, militarul a elucidat misterul. A fost o știre difuzată de Antena 1, despre „sfârşitul cumplit al unei românce din Italia”, iar în aceasta bărbatul era indicat drept autor al crimei. El a intentat proces trustului de presă şi a cerut daune morale de 70.000 de euro, iar soția sa – daune morale de 50.000 de euro.

„Asocierea imaginii reclamanţilor cu autorul şi cu victima omorului nu a fost una intenţionată și nici măcar rezultatul unei neglijențe grave. Imaginea a fost preluată de la o sursă credibilă, respectiv de la jurnaliştii locali care au analizat faptele la faţa locului (…)”, s-a apărat postul de televiziune în proces.

Tribunalul Cluj a admis, însă, în parte cererea reclamanților obligând Antena Group să le achite celor doi soți 6.000 de euro (pentru el), respectiv 4.000 de euro (pentru ea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *