,

VIDEO – Un pui de urs a fost zărit liber prin Câmpia Turzii

Posted by

Un pui de urs, care alerga pe carosabil, a fost filmat în Câmpia Turzii.

„A fost primită o informare din partea personalului Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, despre faptul că a fost filmat, în cursul nopții, pe strada George Coșbuc din Câmpia Turzii, un pui de urs, care alerga pe carosabil și că acesta a fost observat și de alte persoane, în apropiere de localitatea Viișoara.

În urma verificărilor efectuate în zonă, de către personalul primăriei, puiul de urs nu a fost găsit. Ca măsură de siguranță, în acest caz, au fost efectuate patrule mixte ale IPJ și Poliția Locală, începând de azi noapte.

Aceste patrule se desfășoară în continuare în zona respectivă, între timp au fost informate și fondurile de vânătoare care sunt active în zonă, însă până acum ursul nu a fost observat”, transmite ISU Cluj.

Primăria Câmpia Turzii îi roagă pe cetățenii care zăresc ursul să nu intre în panică și să NU INTERACȚIONEZE, SUB NICIO FORMĂ CU ACESTA, SĂ NU-L HRĂNEASCĂ ȘI să sune de urgență la 112 sau Poliția Locală, la telefon 0264/991. Un animal sălbatic poate deveni foarte agresiv și periculos dacă se simte încolțit, fiind cunoscute nenumăratele interacțiuni cu urșii, care s-au soldat tragic.

„Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o asemenea problemă și, cunoscând pericolul pe care un urs liber îl poate reprezenta pentru cetățeni și pentru gospodării, am acționat cu vigilență pe tot parcursul nopții, în vederea identificării și relocării animalului. Din nefericire, nu am reușit identificarea ursului și nici a locației în care s-a îndreptat. Din acest motiv, îi îndemn în special pe cetățenii din cartierele de case să fie atenți și prevăzători și să ne contacteze, de urgență, dacă îl văd. Noi vom continua eforturile să-l găsim și să-l relocăm într-un loc departe de civilizație, pentru a nu mai reprezenta un pericol pentru nimeni”, declară Dorin Nicolae Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *