Vin încă 18 autobuze electrice articulate în Cluj-Napoca și Florești, cu finanțare din PNRR

Posted by

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că au fost achiziționate încă 18 autobuze electrice articulate pentru legătura între Cluj-Napoca și Florești, finanțarea venind din PNRR, iar valoarea contractului este de peste 16 milioane euro.

Astfel, 18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni. Licitația adjudecată către Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. se ridică la 83.131.020 RON și cuprinde, pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă.

Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca – Florești și rutele din municipiu, în funcție de gradul de necesități. Acestea vor avea culoarea mov, la fel ca restul mijloacelor de transport din flota CTP Cluj-Napoca (imaginile de mai jos sunt doar pentru a ilustra modelul autobuzelor).

Pe lângă aceste 18 autobuze deja finanțate prin PNRR, alte 22 de autobuze vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze.

Care sunt caracteristicile autobuzelor electrice

– capacitate totală de transport: 131 persoane, din care 44 pe scaune
– spațiu pentru fotolii rulante
– rampă de acces
– lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m
– fiecare 3 autobuze livrate vor fi însoțite de o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei CTP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *