Vine iarna! Unde a căzut deja prima ninsoare din România?

Posted by

Românii au resimțit deja, în ultimele ore, răcirea accentuată anunțată de meteorologi, iar temperaturile au scăzut simțitor de la o oră la asta.

În cursul zilei de duminică, pe litoral, după ce românii s-au bucurat de o adevărată zi de plajă, cu 27 de grade în termometre, spre seară, aceștia au avut parte de o furtună puternică de nisip care a făcut ravagii. Ca din senin, puțin după ora 16, vântul a început să bată cu putere. A ridicat nisipul de pe plajă, iar prin perdeaua formată marea abia dacă se mai putea vedea. De altfel, până la ora 23, aproape toată țara a fost sub avertizare de cod galben de vreme rea iar vântul a fost cel care a creat probleme. A suflat cu 55-60 km la ora iar la rafală a ajuns chiar și la 70, 80 km la oră.

Mai mulți copaci au fost smulși din rădăcină și puși la pământ. În cădere, unii au rupt cabluri electrice și au distrus un loc de joacă din oraș. Din fericire niciun copil nu se afla în interiorul spațiului de joacă în acel moment. De asemenea, mai multe mașini au fost avariate. În plus autoritățile portuare au fost solicitate să intervină după ce câțiva pescari aflați pe o barcă au cerut ajutor în apropierea portului Constanța. În cele din urmă aceștia au ajuns singuri la mal.

Unde a căzut prima ninsoare?

Vremea rea s-a făcut simțită în toată țara, nu doar cu temperaturi scăzute și cu furtuni de nisip, ci chiar cu zăpadă. Locuitorii din Câmpulung Moldovenesc s-au bucurat de un adevărat episod de iarnă.

”Dragi prieteni, la noi ninge!”, au scris reprezentanții unui hotel din Câmpulung Moldovenesc, postând un video cu primii fulgi de zăpadă din acest an.

 

Meteorologii anunță o scădere drastică a temperaturilor pentru următoarele două zile și cu precădere pe parcursul nopților. Abia spre finalul săptămânii mercurul va crește în termometre și va ajunge pana la 23 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *