Vinerea verde devine vinerea aglomerată

Posted by

În fiecare zi, în Cluj Napoca se derulează programul ”vinerea verde” care le permite oamenilor să circule gratuit pe mijloacele de transport în comun.

Programul ”vinerea verde” devine vinerea aglomerata
Programul ”vinerea verde” devine vinerea aglomerata

Cu toate astea, se pare că cei de la Compania de Transport Public fac economii și retrag din circulație, un mare număr de troleibuze și autobuze, care în această zi circulă pe minus.

De exemplu, troleibuzul 5, care ave aplecare de la Aeroportul Cluj Napoca, la ora 11.24, nu a ajuns în stație de capăt, nici la ora 11.30.

Mai departe, în Piața Mărăști, un autobuz care circula pe linia 24B era supraaglomerat. Era urmat îndeaproape de un alt auobuz, care circula pe linia 46 B, la fel de aglomerat.

Sunt mai puține autobuze

Șoferul unui mijloc de transport în comun ne-a explicat că situația se datorează faptului că nimeni plătește bilet de călătorie, în ”vinerea verde”.

”Dacă mașinile circulă pe minus, atunci se face economie. În loc de zece autobuze care să circule pe linia 30, vor ieși pe traseul șapte sau opt. E normal să apară aglomerație. Situația e valabilă pe toate liniile”, ne-a declarat angajatul CTP.

Clujenii mai susțin că zilele de vineri, deși gratuite, sunt incluse în abonamentele lunare de călătorie, fapt ce nu este normal.

Oamenii mai cer ca aceste abonamente de călătorie lunare, să fie mai ieftine, raportat la numărul de zile de vineri, incluse în programul ”Vinerea verde”.

Vinerea verde, programul de suflet al primarului Boc

Acest program, unul bun de altfel, a fost implementat ca urmare a faptului că primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc a cerut expres acest lucru.

Din cursul acestui an, programul se aplică și pentru comunele Florești și Apahida, care fac parte din Zona Metropolitană Cluj.

„Vinerea Verde continuă la Cluj-Napoca! În 2022, Primăria Municipiul Cluj-Napoca continuă politica publică «Vinerea Verde» pentru încurajarea utilizării mijloacelor de transport în comun și a mobilității urbane alternative. Vinerea verde înseamnă transport gratuit, în zilele de vineri, indiferent de mijlocul de transport în comun, pe toate liniile urbane”, susținea primarul municipiului Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *