Virusul se răspândește în comunitate! Șase cazuri noi descoperite la Cluj, la testările la cerere

Posted by

După câteva zile în care numărul cazurilor noi de infectare cu temutul virus chinezesc au fost zero, sau aproape de zero, în ultimele 24 de ore, județul Cluj a raportat șase noi cazuri.

Foaiatransilvana.ro a vrut să afle ce este cu aceste cazuri și a luat legătura cu autoritățile medicale care au misiunea de a combate răspândirea epidemiei. Potrivit unor surse din cadrul Direcției de Sănătate Publică Cluj, cele șase cazuri noi, raportate, luni, 1 iunie 2020, sunt ale unor persoane care au mers să se testeze la diferitele centre din județul Cluj. ”Sunt persoane asimptomatice. Au mers la Synevo și la centrul Imogen, condus de profesorul Florin Stamatian, unde se fac teste contra cost, și rezultatele au fost pozitive. Persoanele în cauză au fost internate de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase”, a spus oficiali.

La rândul lui, prefectul de Cluj, Mircea Abrudean a confirmat informația spunând doar că persoanele infectate au mers să se testeze contra cost și astfel s-a descoperit că sunt pozitive.

Aceste noi cazuri, dovedesc teoria lansată de autorități din care rezultă că virusul se răspândește deja în comunitate, foarte multe persoane fiind asimptomatice.

Un alt centru unde se fac teste contra cost este cel de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Potrivit managerului acestui spital, Petru Șușcă până în prezent au fost efectuate peste 600 de teste, numărul persoanelor infectate cu virusul SarSCoV2, fiind de patru.

”Persoanele care doresc aceste servicii de testare la cerere se vor putea programa teleponic la Punctul de lucru al Laboratorului de Analize Medicale, situat pe strada V.Babeș, nr. 1, la numărul de telefon 0264-597.852, interior 1479 sau telefon mobil 0741 164 466. Programările se pot efectua în intervalul orar 07:30-14:00, de luni până vineri, iar recoltările vor fi organizate la un interval de 10 minute în zilele de marți, joi și vineri(de la 7:30 la 12:30), cu excepția sărbătorilor legale”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *