VIVO abuziv cu chiriașii lui! Mall-ul din Florești a pierdut un proces important

Posted by

Cunoscutul brand de produse sportive, Hervis Sports and Fashion SRL, care deține magazinul ”Hervis Sports”, din VIVO Cluj Napoca a repurtat un succes în justiție, împotriva societății comerciale care administrează mall-ul.

Litigiul a plecat de la plata chiriei, pe care VIVO a perceput-o pe durata stării de urgență, atunci când magazinul a fost închis, pentru spațiul închiriat de Hervis, și când încasările au fost zero.

Judecătorii de la Tribunalul Comercial Cluj au decis să oblige VIVO la amânarea la plată a 70% din chiria aferentă lunii mai, 70% din taxa pentru servicii aferentă lunii mai, precum și a obligației de plată a taxei de marketing aferente lunii mai, în întregime.

În contextul pandemiei provocate de noul virus chinezesc, magazinele de orice fel, cu excepția celor alimentare și a farmaciilor au fost închise. Astfel, mii de magazine, închise ca urmare a decretului prezidențial și-au închis afacerile și și-au trimis angajații în șomaj tehnic. Cu toate astea, mall-urile, cum este exemplu VIVO Cluj, fost POLUS, au continuat să emită facturile pentru chiria spațiilor ocupate.

Decizia Tribunalului Comercial Cluj, una de salutat: ”Cu majoritate de voturi, admite apelul declarat de apelanta-intimată Hervis Sport and Fashion SRL în contradictoriu cu intimata-apelantă Polut Transilvania Companie de Investiții SRL împotriva ordonanţei preşedinţile nr. 2041/2020 pronunţate la data de 27 aprilie 2020, pe care o schimbă în întregime, în sensul că admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta H. S. AND F. SRL în contradictoriu cu pârâta P. T. C. DE I. SRL şi, în consecinţă: Dispune amânarea obligaţiei de plată pentru 70% din chiria aferentă lunii mai, 70% din taxa pentru servicii aferentă lunii mai, precum şi a obligaţiei de plată a taxei de marketing aferente lunii mai, în întregime, până la soluţionarea în primă instanţă a fondului cauzei care face obiectul dosarului nr. 273/1285/2020, înregistrat pe rolul Tribunalului Specializat Cluj. Obligă pârâta-intimată P. T. C. DE I. SRL la plata cheltuielilor de judecată în favoarea reclamatei – apelante H. S. AND F. SRL, în cuantum de 300 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru în fond şi în apel. Cu unanimitate, respinge, ca nefondat, apelul declarat de intimata -apelanta P.T. C. DE I. SRL în contradictoriu cu apelanta – intimată H. S. AND F. SRL împotriva aceleiaşi sentinţe. Decizia este definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 18 mai 2020”.

La fond, un judecător fără experiență a decis să respingă cererea de ordonanță președințială. În această cauză, succesul a fost al avocatei Flavia Maier, decanul Baroului de Avocați Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *