,

Vulpe surprinsă într-o parcare din Cluj-Napoca. A fost găsită de un șofer în mașina lui

Posted by

Un clujean a făcut o descoperire inedită în interiorul autoturismului său. Un exemplar de vulpe care a ieșit din habitatul său natural în căutare de mâncare și a sfârșit într-o parcare din cartierul clujean Mănăștur. 

Jandarmii clujeni și voluntarii Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului au ajutat la capturarea vulpii.

Incidentul a avut loc vineri seara, în urma unui apel la 112, iar un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că o persoană a zărit o vulpe în interiorul autoturismului personal, aflat într-o parcare din cartierul Mănăştur.

Jandarmii au pornit spre locul indicat, unde cu ajutorul materialelor din dotare și au reușit să captureze vulpea.

Dată fiind relația de colaborare dintre Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj cu Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului  (OPMCB), jandarmii au luat legătura cu reprezentantul acestei asociații, în vederea relocării vulpii în habitatul ei, departe de zona locuită.

Apreciem răbdarea și înțelegerea proprietarului mașinii, caz care poate constitui exemplu de bune practici pentru orice cetățean care poate suferi pagube sau chiar vătămări în urma interacțiunii cu un animal sălbatic”, spun jandarmii clujeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *