Wizz Air va introduce inteligența artificială. Vrea să prevină crizele majore din 2023

Posted by

Wizz Air va introduce inteligența artificială
Wizz Air va introduce inteligența artificială

Începând cu luna aprilie, Wizz Air va introduce inteligența artificială (AI) pentru a gestiona situațiile legate de întârzieri, anulări și alte probleme legate de serviciul clienți, a anunțat miercuri compania aeriană în cadrul unei conferințe de presă la Cluj-Napoca. Wizz Air va introduce inteligența artificială.

Inteligența artificială va contribui la asigurarea faptului că pasagerii vor fi notificați cât mai curând posibil în limba lor maternă și că problemele lor vor fi rezolvate rapid.

Oficialii Wizz Air au subliniat că, în cazul în care pasagerii lor nu și-au rezervat zborurile prin intermediul unei agenții și pot fi contactați direct, capacitatea de procesare rapidă și foarte sofisticată a IA le va permite să primească SMS-uri, e-mail-uri și apeluri telefonice bazate pe IA pentru a afla dacă au primit beneficii sau ce opțiuni sunt disponibile în caz de anulare.

Aeronavele Wizz Air au probleme la motoare

Oficialii companiei maghiare low cost au recunoscut că motoarele avioanelor folosite, sunt din seria celor cu probleme.

În prezent, la nivel mondial sunt afectate 1.300 de motoare de avioane. O reparație completă pentru fiecare motor se face în 300 de zile.

La nivelul Wizz Air, 40 de avioane care au probleme la motoare, și care au fost oprite de la zbor.

”La fel ca și alte companii aeriene, am fost luați complet prin surprindere. Ancheta tehnică bruscă vizează și motoarelor aeronavelor noastre din familia A320. Subliniez faptul că acestea nu sunt inspecții programate. Astfel încât și alte companii aeriene sunt afectate de anunțul neașteptat al producătorului. Noul motor a revoluționat motoarele. Dar noua tehnologie, care a redus consumul de combustibil și zgomotul, trebuie verificată. Acest lucru nu este vina Wizz Air. Sunt afectate 1.200 de motoare din întreaga lume. Fiecare dintre acestea având nevoie de aproape 300 de zile pentru a fi complet demontat și reasamblat. Dintre cele 201 aeronave ale noastre, 40 au astfel de motoare, care trebuie să fie supuse unei proceduri tehnice extrem de complexe”, a declarat unul dintre oficiali.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *