Ultimă oră! Zeci de ambulanțe la căminul de bătrâni de la Sântioana!!! Infectare masivă în rândul persoanelor în vârstă

Posted by

Așa cum am anticipat în articolele care au apărut pe foaiatransilvana.ro, sâmbătă și duminică, la căminul de la Sântioana, comuna Țaga, județul Cluj, infectarea cu noul coronavirus a locatarilor este una masivă.

Rezultatul testelor efectuate la cei 57 de locatari din cămin au venit duminică seară, din care 40 sunt pozitive. La această oră, mai multe ambulanțe sunt la Sântioana, pentru a prelua persoanele infectate și a le transporta la spitale din Cluj Napoca, unde să fie internate de urgență.

În ultimele zile, la acest cămin de bătrâni au murit zece persoane. La ultimul deces, de vineri, medicii legiști au prelevat probe pentru a stabili infecția cu noul coronavirus, rezultatul fiind unul pozitiv.

Mai mult, sâmbătă la ieșirea din tura de 14 zile, doi dintre cei șase angajați erau confirmați pozitiv cu noul coronavirus. ”La intrare, testele au arătat că sunt negativ dar cel mai probabil s-au pozitivat în perioada de 14 zilei”, a spus prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, pentru foaiatransilvana.ro.

Culmea este faptul că, duminică dimineața, la intrare în tura, alte trei cadre medicale au fost confirmate pozitiv. ”Toate cele cinci cadre medicale au fost internate de urgență”, a mai spue prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *