Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRE PRINCIPALA

Zeci de animale ucise de urși, în județul Cluj. Pompierii vin și dau drumul la sirene după, care pleacă

Un locuitor din zona de nord vest a județului Cluj ne-a transmis la redacție mai multe fotografii cu animale mâncate de urs. Atacurile au avut loc în ultimele zile.

Este vorba despre arealul comunei Recea Cristur, județul Cluj, care se învecinează cu județul Sălaj. Acum două zile, un urs a ucis o vacă pe care a mâncat-o în întregime.

Ursul a mancat un manz.

Ursul a mancat un manz. Sursa foto: Cristian Mureșan

De asemenea, un alt urs a atacat un mânz pe care l-a ucis și l-a devorat. Locuitorii zonei cer intervenția autorităților statului, în mod decisiv.

Pompierii vin și dau drumul la sirene

Oamenii spun că s-au săturat ca seară de seară să vină pompierii și să dea drumul la sirene, pentru a speria urșii.

”Zilele trecute s-a întâmplat. Sunt mari probleme la Recea Cristur, noapte de noapte sunt probleme. Vin pompierii și ambulanțele, pornesc sirenele, ne strigă prin megafoane să ne adăpostim, să nu ieșim din casă că este pericol, dar în realitate nu se face nimic. Doar ieri, ursul i-a luat unui prieten două oi. Nu va primi despăgubire pentru că nu avea acte pe arendă. În realitate sunt povești și nimeni nu te ajută cu nimic. La Zalha, județul Sălaj, la Ciubăncuța, Recea Cristur. Sunt foarte multe atacuri, și foarte dese. Nu este un exemplar. Perimetrul este foarte mare de 50 de kilometri pătrați, și în fiecare seara au loc atacuri în mai multe locuri, simultan”, ne-a relatat Cristian Mureșan.

S-a întâlnit cu ursul pe drum

Locuitorii le cer autorităților să intervină de urgență și să anihileze aceste animale periculoase, deoarece, acum s-au obișnuit să atace animalele, după care vor ataca oamenii. Dacă autoritățile nu vor interveni eficient, oamenii amenință că își vor face singuri dreptate și vor împușca animalele agresive.

Chiar în cursul zilei de ieri, în localitatea Hășmaș, un locuitor s-a întâlnit cu ursul.

”Ieri a fost un urs care se plimba pe ulițele satului Hășmaș. Nu a atacat pentru că s-a speriat de un tractor și a fugit. Le ese frică la oameni să mai iasă din casă”, a mai relatat Cristian Mureșan.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești și al Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, în zona Km49,...

EVENIMENTE

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus...

EVENIMENTE

Celebra plajă din stațiunea Mamaia va fi amanejată în baza unei proiect realizat de un grup de arhitecți din Cluj Napoca, care au câștigat...