Connect with us

Hi, what are you looking for?

SOCIAL

Zeci de specialiști în Astronomie și Astrofizică din 14 țări vin la Cluj

Filiala Cluj-Napoca a Observatorului Astronomic al Academiei Române organizează, în perioada 10 – 12 iulie, a VII-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Astronomie, Astrofizică, Spaţiu şi Ştiinţe Planetare, transmite Agerpres.

Evenimentul, devenit tradiţional, reuneşte la Cluj-Napoca specialişti din 14 ţări de pe toate cele 5 continente: Africa de Sud, Brazilia, Canada, Cehia, Coreea de Sud, Finlanda, Franţa, Iran, Libia, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii, Ungaria şi România.

Lucrările conferinţei sunt structurate în mai multe sesiuni de prezentare, într-un schimb de experienţă care aduce la masa discuţiilor cele mai recente cercetări în domeniu. Vor fi abordate teme care se referă la diverse corpuri cereşti, cum ar fi asteroizii, precum şi la estimări recente privind densitatea celor mai mari corpuri din centura principală de asteroizi din Sistemul Solar, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

„Înscrisă în programul Zilelor Academice Clujene, manifestare ştiinţifică şi ea devenită tradiţională în spaţiul comunităţii noastre, cea de-a VII-a Conferinţă Internaţională de Astronomie, Astrofizică, Spaţiu şi Ştiinţe Planetare a beneficiat de finanţare din partea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării”, precizează sursa citată.

Manifestarea este organizată de Observatorul Astronomic din cadrul Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române, cu susţinerea Institutului Astronomic şi a Comitetului Naţional Român pentru Astronomie şi în parteneriat cu Facultăţile de Matematică-Informatică şi Fizică ale Universităţii „Babeş-Bolyai”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare