,

Zilele Culturale Maghiare se țin anul acesta la Cluj, dar doar trei zile, în perioada 19-21 august

Posted by

În contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, organizatorii Zilelor Culturale Maghiare Cluj au decis ca ediția din anul acesta a festivalului să se desfășoare pe durata a doar trei zile (19-21 august), și nu timp de 10 zile, cum se întâmpla în mod tradițional.

„Ediția a XI-a a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj va fi organizată în perioada 19-21 august. Datele alese sunt relevante pentru evenimentul nostru: ziua de 19 august, data care marchează ridicarea Clujului la rang de oraș de către Regele Carol Robert în anul 1316 și sărbătorirea zilei Sfântului Ștefan în 20 august. Decizia de a ține festivalul am luat-o de curând, ținând seama de așteptările publicului.

Desigur, un eveniment de anvergura cu care am obișnuit până acum publicul nu se poate produce doar în trei zile, ceea înseamnă că anul acesta vom încerca să realizăm un număr mai mic de programe și în concordanță cu reglementările în vigoare. Încă este prea devreme să ne pronunțăm cu privire la activitățile din festival, dar vom reveni cu mai multe detalii în cursul lunii iulie”, a declarat Gergely Balázs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare.

De asemenea, organizatorii au precizat că, pe parcursul desfășurării festivalului, se vor respecta toate măsurile de restricție impuse de autorități pentru ca participanții la eveniment să fie în deplină siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *