Zilele lui Horia Șulea în funcția de primar sunt numărate! Curtea de Apel Cluj va decide totul în 30 septembrie

Posted by

Străduința candidatului independent Horia Șulea, care luptă pentru un nou mandat de primar al comunei Florești, nu are niciun rost, și asta pentru că Justiția, își urmează implacabilă cursul.

Curtea de Apel Cluj a decis să judece apelul formulat de Horia Șulea, în dosarul în care edilul a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în forma infracțiunilor de corupție, în data de 30 septembrie 2020. Cu alte cuvinte, dacă apelul durează doar un singur termen, iar judecătorii vor decidă să îl respingă, Horia Șulea va rămâne condamnat și își va pierde mandatul de primar, în cazul în care va câștiga unul la votul de duminică.

Situația lui Șulea este similară cu cea a primarului din Beliș, Viorel Matiș, condamnat definitiv luni, 21 septembrie 2020. Chiar dacă Matiș va câștiga un nou mandat, judecătorul care trebuie să valideze mandatele de primar va constata că acesta este condamnat și va decide vacantarea funcției.

Mai mult, prefectul de Cluj este obligat de legea administrației publice locale să îi demită pe primarii condamnați definitiv.

Revenind, avocați de renume din Cluj susțin că motivarea din dosarul prin care Horia Șulea a fost condamnat la închisoare cu suspendare, este unul ”beton”, motivarea având 95 de pagini, în care sunt descrise cu lux de amănunte, infracțiunile comise de primar, dar și de Ioachim Vancea, fostul primar al comunei Florești, actual candidat, și că este puțin probabil ca judecătorii de la Curtea de Apel să schimbe, în apel, verdictul. La fel ca Șulea, Vancea a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Șulea a fost condamnat deoarece a ”îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu referitoare la atribuirea și plata serviciilor de deszăpezire a localității Florești, prin efectuarea unor plăți nelegale (concretizată în semnarea plăților și asumarea lor), în sumă totală de 123.516 lei”.

Procurorii descriu cu lux de amănunte zecile de facturi semnate de Vancea și de Șulea către cele două firme Vaserv G SRL și Lukacom Invest SRL, care au prestat aceste servicii de deszpezire.

”Coroborând astfel întreg probatoriul administrat în cauză, instanța apreciază că se probează dincolo de orice îndoială rezonabilă săvârșirea de către inculpații Vancea Ioachim, Șulea Horia Petru și Zanc Florin Dumitru a infracțiunilor reținute în sarcina lor, rezultate practic în atribuirea nelegală în perioada infracțională a serviciilor de curățenie stradală și deszăpezire, urmată de plata acestor servicii nelegal contractate, în baza unor documente care din acest motiv (al nelegalității „contractării”) nu au dobândit calitatea de documente justificative, faptele producând rezultatul obținerii de către firmele prestatoare de foloase necuvenite (care se vor explicita mai departe). Va fi examinată situația fiecărui inculpat și a fiecărui ansamblu contractual după expunerea unei analize generale a sistemului de angajare a celor două tipuri de servicii din perspectivă legală, concomitent cu analiza apărărilor inculpaților”, se arată în sentința prin care Horia Șulea a fost condamnat la fond, la trei ani de închisoare.

Vom reveni și cu alte informații foarte interesante din sentința de condamnare și veți putea afla foarte multe date interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *