, ,

Ziua Africii, marcată la Cluj. Sute de participanți au luat parte la eveniment

Posted by

Un eveniment dedicat Zilei Africii a avut loc astăzi la Cluj-Napoca, în curtea fostului depozit „Prodvinalco” de pe strada Traian nr. 23, în cadrul acțiuni organizate de Asociația Urbanect.

Sute de clujeni și reprezentanți ai comunității africane au luat parte la acțiunile din cadrul evenimentului.

Comunitatea cetățenilor africani a oferit și momente speciale, cum ar fi dansuri tradiționale și alte acțiuni, recitare de poezii, zumba, concert de folk și petrecere cu muzică electronică.

De la ora 10:00 a avut loc un meci amical România- Africa în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

Cum a arătat programul:

Ziua Africii este sărbătorită în întreaga lume la 25 mai, ziua în care a fost înființată Organizația Unității Africane.

Începând din 2015, Grupul de Parteneriat African, împreună cu comunitățile africane, sărbătorește această zi specială. În acest an, vom sărbători împreună această zi pe 27 mai.

Este o inițiativă care implică comunitățile africane din Cluj și care vine din interiorul comunității. De-a lungul anilor, acest eveniment a luat amploare odată cu creșterea comunității africane și cu participarea numeroasă a clujenilor și a societății civile.

Astfel, a devenit o tradiție să sărbătorim această zi în fiecare an în luna mai. Este un eveniment deschis publicului care invită oamenii să învețe să aprecieze și să celebreze diversitatea culturală în toate formele sale.

Obiectivul nostru, pe lângă celebrarea și reunirea noastră, este de a prezenta realitatea cotidiană a țărilor africane reprezentate la Cluj, de a confrunta punctele comune, diferențele culturale și perspectivele de dezvoltare a societăților într-un cadru informal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *