,

Activiștii de mediu clujeni au învins. S-a închis traficul auto în Pădurea Hoia-Baciu

Posted by

Activiștii de mediu clujeni au învins. S-a închis traficul auto în Pădurea Hoia-Baciu, iar clujenii și pietonii se pot bucura de liniștea pădurii.

Activiștii de mediu clujeni au învins
Activiștii de mediu clujeni au învins

Astfel, pietonii și bicicliștii nu vor mai trebui să se teamă de mașinile care circulă cu viteză uriașă prin pădure și în număr mare.

Activiștii clujeni cer ca Pădurea Hoia-Baciu să devină arie naturală protejată și să înceteze dezvoltarea urbanistică în zonă. Aceștia propun Consiliului Local Cluj-Napoca un management pe măsură a zonei protejate, așa cum propunem mai multe arii naturale, trasee pietonale și velo pe Inelul Verde Metropolitan. 

Pădurea Hoia-Baciu, arie naturală protejată!

„Veste bună pentru Pădurea Hoia-Baciu! Drumul auto prin pădure a fost închis traficului auto. Pietonii și bicicliștii se pot bucura liniștiți de pădure, fără sa se teamă de mașinile cu viteză mare, care circulau în număr din ce în ce mai mare. 

Amintim că în ultimii ani am facut mai multe marșuri și tururi ghidate în campania pentru Inelul Verde Metropolitan, în Rețeaua pentru Natură Urbană, la care au participat sute de persoane, la care am cerut stoparea urbanismului haotic de lângă pădure, a circulației auto și transformarea pădurii Hoia-Baciu și a pajiștilor și pășunilor adiacente in arie naturală protejată. 

Propunem în acest an adoptarea unei hotărâri de consiliu local care oferă nu doar statut de arie protejată, ci și un management pe măsură, așa cum propunem mai multe arii naturale, trasee pietonale și velo pe Inelul Verde Metropolitan. 

Sunt puține cazuri în care drumuri auto se transformă în alei, să ne bucurăm așadar. Dar să conștientizăm că acesta e doar un mic pas în ceea ce ar trebui sa fie o politică mai largă de limitare a tăierilor ilegale și legale, de gestionare durabilă a naturii din zone metropolitane prin crearea de inele / centuri verzi, de creare a unui management profesionist de administrare a unor astfel de viitoare arii naturale la care să-și aducă aportul autoritățile publice, societatea civilă și mediul universitar”, au anunțat activiștii clujeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *