,

Află rețeta celei mai bune plăcinte pe vatră ca-n inima Apusenilor

Posted by

Află rețeta celei mai bune plăcinte pe vatră făcute ca în inima munților Apuseni. Această este o adevărată delicatesă tradițională care este extrem de apreciată de toți românii.

Află rețeta celei mai bune plăcinte pe vatră
Află rețeta celei mai bune plăcinte pe vatră

Nu există român care să nu aprecieze o plăcintă pe vatră și fiecare dintre noi am gustat cel puțin o dată acest preparat atât de iubit.

Iată care este rețeta celei mai bune plăcinte pe vatră

Rețeta plăcintei pe vatră o aflăm de la o locuitoare din comuna Mărișel, Iuliana Mariș. Iar aceasta este următoarea.

La un kilogram de făină pui cam 40 de grame de drojdie, după care frămânți aluatul cu 700 ml. de lapte, pui puțină sare și două linguri de zahăr.

Ca orice rețetă, și plăcintele au un secret. Trebuie frământate foarte bine, apoi se le lași la dospit aproape un ceas, dar să pui și suflet.

După ce a dospit, aluatul se porționează și se modelează cu brânză. Apoi, plăcintele se coc pe plita încinsă, după care se ung cu smântână fiartă, în prealabil, cu puțină sare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *