Bătălia shaormeriilor din orașul Cluj-Napoca. Patru fast-food-uri din oraș sunt în topul preferințelor clujenilor. Este vorba de Berrak, Accapulco, Jabbar și La Turcu.

„De ce avem cele mai proaste shaormerii? din cand in cand mai incerc sa vad daca s-a schimbat ceva dar mereu ajung la aceasi parere, shaormeriile din cluj fac cea mai proasta shaorma”, a fost întrebarea unui utilizator din comunitatea Reddit Cluj, care a dat naștere unei ample dezbateri.
Clujenii sunt dezamăgiți de shaormeriile Mama Manu sau Rosa, dar apreciază restaurantul cu specific turcesc de pe Regele Ferdinand nr 37, Berrak Kebab . De asemenea, shaormeria La Turcu de pe strada Clinicilor este apreciată de majoritatea clujenilor.
Discuție aprinsă despre cea mai bună shaorma din Cluj
„Recomand sis kepab si berrak. Sunt diferite dar ambele au loc în inima mea”, a scris un utilizator.
„berak e shaorma buna. Acapulco baga grasime in tot si jabar, manu si alte dracii parca mananci plastic. big belly nu are shaorma. e doar crspy taiat”, a comentat un alt clujean.
„La Turcu number 1. Recomand shaorma la turku ziceți sa o facă cum ii place lui”, a comentat un alt utilizator.
„De la Mama Manu am mâncat ultimele 3 shaorme si cel puțin la carne, mi se par muuuult peste Rosa. Nici urmă de diaree după. La Rosa pe lângă că e carnea fără gust și puțină, îți mai și bagă la sos de usturoi si ceapă de râgâi 3 zile după, la Mama Manu le pun mai echilibrate proporțiile”, este parerea unui alt clujean. „De acord. Rosa nu mai pot manca, de cand cel putin la cea de la expo au bagat maioneza de 3lei 5kg. E groaznica, si o baga cu lopata in shaorma. La mama manu e buna carnea, in ultima vreme și-au revenit. A fost o perioada in care nu as fi mancat sub nicio forma”, a completat altcineva.
„Încearcă și Kebabci după ce se redeschide pe 15 octombrie (o fost în vacanta). Mie personal mi se pare ca-i cam cea mai bună shaorma din Cluj”, a mai recomandat cineva.
„La Greco pe piezișa au shaorma foarte bună, numa ca o sa vina gurmanzii și o sa îmi zică ca e defapt gyros”, a scris alt clujean.
„Lipie arabeasca de vita de la Accapulco chiar e buna, si Jabbar din Sigma Center e acceptabila. +Adana Kebab de la Berrak iara e top”, a scris un alt utilizator.
„Berrak erau f ok pana au bagat berbecuț in toate preparatele de vită. Oribil pentru cine nu mănâncă putoarea aia de berbecuț și vrea doar vită”, a fost o altă părere.
„Daca bagam la gramada shaorma si kebab, La Turcu pe Clinicilor e cel mai bun. Si nu doar kebabul, multe sunt foarte gustoase si autentice.
Vad ca toti lauda Adana de la Berrak. Eu mi-am luat mixul ala cu 1 kebab si o frigaruie de pui (nu mai retin cum ii spun ei), cu lipii, salata si bulgur. Adana era decent, nimic deosebit, insa frigaruila era, intr-adevar, senzatie! Ma asteptam sa ma dea pe spate kebabul, nu puiul ci salata foarte buna, dar putina, bulgurul ok, dar cam fad… Nu m-am mai dus de atunci (acum 1 an+) pt ca la aceiasi bani iau mult mai gustos, de la La Turcu.
Damas, decent. Mai tre incercate si alte optiuni, ca am mancat doar o data si am facut-o lata, nu am stiut ca urmeaza sa mi-o incalzeasca si am ales muraturi asortate… Tot a fost bunuta. Dar se vedea ca tipii stiau ce fac si aveau tot ce le trebuie acolo!
Rosa, meh – de fiecare data cand am mers la ei nu aveau castraveti murati decat la gramada cu salata de varza (abia ajungeau 5-6 felii de castraveti in shaorma mea, si nimic picant. Sigur nu ardei iute, dar parca nici sos picant, nu mai retin. Plus coada de 4-5 persoane de fiecare data. Au multe optiuni de sosuri si per total nu e rea, dar nimic impresionant si cam dulceaga….
Big belly face un crisp oribil plin de maioneza, cu o manuta de salata de tot felul de legume (cand am luat eu erau si ofilite rau, si salata, si varza sau ce mai era pe-acolo), singurul aspect bun e raportul cantitate/pret. Nici nu ar trebui numita shaorma…
Donner kebab, aia pe Eroilor, erau decenti spre buni intr-o vreme. Nu mai stiu ce calitate au ca de cand mi-au dat shaorma la lipie mare (400g) la 320g (parea mica rău si am cantarit-o acasa) nu m-am mai dus. Plus ca am mai dat de muste pe acolo, carne cu zgarciuri de cateva ori, salata verde si varza uscate de cateva ori, si alte cateva aspecte legate de resursa umana pe care nu vreau sa le comentez.
L.E. Jabar am bagat doar o data acum 2 ani. Nimic special. Nici nu-mi mai aduc aminte cum era si ce nu mi-a placut mai mult, dar stiu ca m-am gandit ca la banii aia mai bine iau de la Rosa sau Donner Kebab. Maxim pe la medie, cum ar zice Lenghel.
La mama manu nu as merge nici sa imi dea gratuit, viager cate 3 pe zi. Stiu personal 4 persoane care au facut intoxicatii de acolo, iar internetul e plin de prea multe alte povesti si sanctiuni de la controale.
Mai vreau sa gust de la turcul de pe Hermann Oberth, de la Kebabci si Acapulco. Dar de fiecare data cand poftesc o shaorma sau un kebab bun, dau o tura pana la La Turcu. Nu m-a dezamagit niciodata, iar tipul e foarte amabil si deschis la discutii, localul foarte cosy, e mai scumpa, dar nu am regretat niciodata!”, a scris Catalin.







Lasă un răspuns