Cu cât a ajuns să se vândă „mâncarea săracului” pe litoralul românesc. Acest preparat devenit produs de lux pe litoralul românesc. Dacă în urmă cu câțiva ani, o banală porție de hamsii era câțiva lei pe litoralul românesc, acum se pare că a devenit o adevărată delicatesă și produs de lux.

Cei care vor să plece într-o minivacanță la mare, va trebui să își pregătească serios bugetul deoarece prețurile au luat-o razna. Numai pe mâncare puteți ajunge să scoateți chiar și 500 lei. Numai o porție de hamsii a ajuns să coste echivalentul unei shaorma, potrivit kanald.ro.
O porție de hamsii, cât o shaorma
Hamsiile erau cunoscute drept „mâncarea săracului”, dar au devenit o adevărată delicatesă la suprapreț. Dacă înainte puteai să cumperi o porție de hamsii cu mujdei, pe plajă, cu maximum 10 lei, acum poți să-ți faci pofta doar dacă te lasă sufletul să plătești până la 50 de lei.
De exemplu, restaurantul Reyna din portul Constanța, o porție de hamsie de doar 250 grame costă în jurul a 45 de lei.
Dacă lângă hamsii mai vrem o bere sau un suc, situaţia se complică şi mai mult din punct de vedere financiar.
Lasă un răspuns