Dan Vodnar este profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Mai exact, Dan Vodnar este profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.
Profesorul ține un fel de vlog pe facebook unde explică diferite proceduri din industria alimentară.
Recent, el s-a referit la bomboanele lucioase care le fură privirile copiilor noștri și cum sunt făcute acestea. Vodnar scrie că pentru ”finisare”, aceste bomboane sunt date cu ceară auto folosită în marile fabrici de autoturisme. Totul este natural așa că nu are de ce să ne facem griji.
”Bomboanele gumate și jeleurile strălucesc datorită unui compus utilizat și în industria automobilelor? Pentru a avea un aspect lucios și atrăgător, bomboanele gumate sunt acoperite cu ceară cu care sunt lustruite automobilele, mai exact ceară de carnauba. Ceara de carnauba este o ceară naturală obținută din frunzele palmierului Copernica cerifera, și își are originea pe teritoriul Braziliei. În lista aditivilor alimentari, ceara de carnauba este codificată E903”, a explicat Dan Vodnar.
Lasă un răspuns