,

Exclusiv! Paszkany s-a săturat de România și își vinde vila de două milioane de euro din Cluj Napoca GALERIE FOTO

Posted by

Pe site-ul unei cunoscute agenții imobiliare din Cluj Napoca a apărut un anunț, prin care o casă a unui celebru milionar clujean este vândută pentru două milioane de euro.

Casa este situată pe strada Observatorului, din Cluj Napoca, și potrivit surselor noastre este proprietatea lui Arpad Paszkany. Acesta a plecat din România, în Dubai, și există informații că a renunțat chiar la cetățenia română.

Sursele noastre susțin că imobilul scos la vânzare a fost cumpărat de Arpad Paszkany de la omul său de încredere, Florin Ciorca, pe care fostul finanțator de la CFR Cluj l-a împins în față în diferite afaceri.

Cum este prezentată casa

Dispusă pe structura P+E+M, pe un generos teren aferent de 1866 mp, proprietatea are o construcție de 346 mp – amprentă la sol, cu 838 mp construiți și 681 mp utili.

Cât privește compartimentarea vilei, la parter există o camera de zi, sufragerie, bucătărie, windfang, o toaletă, o cămară, o terasă, o spălătorie, o cameră, un duş, etc. La etaj sunt 4 camere, 2 băi, 2 debarale, un dressing, o cameră de hobby, un hol, o toaletă și nelipsitul balcon. Mansarda numără în total 3 poduri, 2 camere, o baie și un hol.

„La parterul vilei se regăsește un garaj pentru două mașini. Adițional, în construcția exterioară, mai există un garaj de trei mașini. Grădina este rafinat amenajată cu vegetație matură, între care bonsai, considerat esența plantelor decorative și un colț de natură paradiziac. Accesul se poate realiza din 2 străzi: acces unic de pe Strada Cireșilor și acces comun (cotă parte 1/3 din drum de 867 mp) cu încă 2 vile de pe strada Observatorului”, se arată în anunț.

Percheziționată de DIICOT

În urmă cu mai mulți ani, procurorii DIICOT Cluj au făcut o percheziție imobiliară, într-un dosar care se referea la o posibilă evaziune fiscală. 

Procurorii DIICOT Cluj au efectuat mai multe percheziții, la locuința lui Arpad Paszkany, la președintele clubului de fotbal CFR Cluj, Iuliu Mureșan, la firma de contabilitate Taxmaster, societate care administrează contabilitatea firmelor lui Paszkany și care este condusă de un fost director din Curtea de Conturi a României, Maria Negrean.

Anchetatorii au ridicat doar documente care se referă la cotractele de muncă ale jucătorilor de la CFR Cluj, care au evoluat la această echipă începând cu anul 2008, fiind direct interesați de cele ale lui Vasile Maftei, Liviu Ganea și Felice Piccolo. Au fost cercetate și documente contabile care atestă relațiile firmelor lui Paszkany și ale clubului de fotbal cu diferite firme de impresariat sau de consultanță.

 

Au lucrat în paralel

Surse judiciare mai susțin faptul că prejudiciul cercetat de DIICOT Cluj este de 8.4 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *