Paranghelie politică de Buna Vestire la Catedrala din Cluj. Alin Tișe a mers cu tricolorul pe piept

Posted by

De fiecare dată când are ocazia, mitropolitul Clujului, IPS Andrei nu pierde momentul să se fotografieze în prezența politicienilor.  Paranghelie politică de Buna Vestire.

Luni, la Catedrala din Cluj a fost oficiată slujba religioasă de Buna Vestire. Cu acest prilej, primul rând a fost ocupat de politicieni și oficialități.

Paranghelie politică de Buna Vestire.
Paranghelie politică de Buna Vestire. Alin Tișe s-a dus la slujba religioasă cu tricolorul pe piept. Lângă el, Radu Moldovan.

Printre aceștia președintele Consiliului Județean Bistrița, PSD-istul Radu Moldovan. Lângă el, președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, cu banda tricoloră pe piept.

Lângă ei, șefii de la Brigada de Jandarmerie Cluj, colonelul Clițan Sebastian, și adjunctul IPJ Cluj, comisarul șef Ciprian Neag. Bineînțeles că de la acest moment nu putea lipsi, inspectorul șef școlar de la ISJ Cluj, Marinela Marc.

La finalul slujbei religioase, pe scările Catedralei a urmat un alt moment, și anume fotografia oficială. Mitropolitul Clujului în mijloc flancat de politicieni mai importanți sau mai mărunți.

De Buna Vestire

Potrivit tradiției religioase, de Buna Vestire, arhanghelul Gabriel a vestit-o pe Fecioara Maria că va naște un prunc, pe Iisus.

Dincolo de simbolistica religioasă, una foarte importantă, fotografia de grup din fața Catedralei Mitropolitane din Cluj are și un alt substrat.

colonelul de jandarmi Sebastian Clițan.
colonelul de jandarmi Sebastian Clițan.

Se poate interpreta că mitropolitul Clujului îi susține la viitoarele alegeri locale, care vor avea loc peste două luni, pe Alin Tișe și pe Radu Moldovan. Ambele județe conduse de cei doi politicieni, fac parte din Mitropolia Clujului.

Dar acest lucru contravine deciziei Sfântului Sinod care le interzise preoților să facă politică.

„În vederea respectării opțiunilor politice ale credincioșilor săi, preotul are obligația de a păstra neutralitatea în timpul campaniilor electorale, atât în declarațiile publice, cât şi în activitatea practică, față de problemele cu caracter politic. Opțiunea politică a preotului va fi exprimată doar prin votul personal secret”, spune Îndreptarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind anul electoral.

Cei care se implică în politica vreunui partid în calitate de membru sau de candidat, dar şi prin susținerea unui candidat, încalcă legământul, iar abaterile vor fi judecate, anunță Basilica.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *