Profesorul Anului este din județul Cluj. Este vorba de directoarea Școlii Gimnaziale din comuna Viișoara, Camelia Constantea, declarată Profesorul Anului din mediul rural la categoria”Prevenirea abandonului școlar”.

Asociația Tech for Romania a desenat șapte cadre didactice din școli aflate în comunități rurale pentru titlul de „Profesorul anului”. Gala Profesorului Anului din mediul rural 2024 a avut loc joi, 15 februarie, iar peste 500 de propuneri au fost pentru aceste premii, dintre care 22 finalisti, conform Edupedu.ro.
La categoria ”Prevenirea abandonului școlar”, directoarea Școlii Gimnaziale din comuna Viișoara, Camelia Constantea, a luat locul 1. De asemenea, tot la această categorie a fost finalistă și Monica Nagy, învățătoare la Școala Gimnazială Cojocna, județul Cluj.
Lista profesorilor premiati
- Categoria: Prevenirea abandonului școlar
Camelia Costantea – Director, Școala Gimnazială Viișoara, Cluj.
- Categoria: Dezvoltarea leadership-ului la elevi
Marinela Culea – Director, Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Brănești, Ilfov;
- Categoria: Educatori
Elena Irina Șalău – Educator, Grădinița cu Program Normal Nedeia, comuna Gighera, Dolj;
- Categoria: Dezvoltarea literației
Loredana Biliboc – Învățător, Școala Gimnazială Pustiana, Pîrjol, Bacău;
- Categoria: Dezvoltarea abilităților socio-emoționale
Lidia Nadasan – Învățător, Scoala Gimnaziala Beica de jos, comuna Beica, Mureș;
- Categoria: Profesori debutanți
Cosmina Teodora Chiuoru – Profesor, Liceul Teoretic ,,Comandor Alexandru Cătuneanu” Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, Iași;
- Categoria: Implicare în comunitate
Lăcrămioara Cule – Profesor, Școala Gimnazială Scărișoara, Olt;
Nominalizările pentru aceasta gală au putut fi făcute de către elevi, părinți, alte cadre didactice, directori, inspectori școlari, reprezentanți ai entităților cu activitate în domeniul educațional (ONG-uri, entități media, instituții publice etc.).
Gala ”Profesorul Anului din mediul rural” este singurul eveniment din România care evidențiază și celebrează eforturile și rezultatele oamenilor care lucrează în învățământul din mediul rural.
Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care recrutează și pregătește oameni să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. În anul școlar 2023-2024, 145 de cadre didactice fac parte din acest program și predau în 126 școli, din 22 de județe.
Lasă un răspuns