Renaște perla taberelor școlare din Cluj. Cabana Blăjoaia, locul unde generații întregi de clujeni și-au petrecut verile în anii 90, va fi reabilitate și extinsă. Vă mai aduceți aminte de tabăra de la Blăjoaia.

Cabana Blăjoaia a rămas în paragină imediat după 1989 și nimeni nu s-a mai ocupat de ea. Însă, vestea bună este că s-a primit finanțarea necesară pentru modernizare ei. Anunțul a fost făcut de arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță.
Cabana a fost deschisă în 1973 și a fost la început în administrarea Casei Pionierilor, actualul Palat al Copiilor. În 1990, cabana a fost preluată de Administraţia Judeţeană a Taberelor Şcolare. A funcționat câțiva ani, timp în care aici s-au mai organizat tabere pentru elevii, iar apoi a fost închisă definitiv.

Peste 12 milioane de lei vor fi investiți în reabilitarea Taberei Blăjoaia
„Banii au fost cuprinși în legea bugetului de stat și sunt propuși în linia alocată Ministerului Educației și Cercetării. Extindere si reabilitare cladire baza de practica Blajoaia, modificare structura sarpanta pod si refacere invelitoare, imprejmuire si acces auto, modificare instalatii din cadrul Universitatii „Babes Bolyai” din Cluj-Napoca, Comuna Maguri Racatau – 12.991.000 lei Mulțumim și felicitări încă o dată!”, a transmis Salanță.
Baza de practică Blăjoaia este situată în perimetrul comunei clujene Măguri Răcătău.
În baza de practică se desfășoară activități de practică și activități specifice de către studenții Facultăţilor de Știința și Ingineria Mediului, Geografie, Biologie, studenții Facultăţilor de Științe Politice. Aceste activităţi se va desfășoară în prezent numai pe perioada de vară, încălzirea nefiind asigurată pe timp friguros.
Clădirea principală este într-o stare avansată de degradare a finisajelor, ea nefiind utilizată mai bine de 20 de ani. Anexele necesită și ele intervenții. Se dorește reabilitarea clădirii precum și mărirea capacităţii de cazare și realizarea unui sistem de încălzire bazat pe consumul de gaz butan. Alimentarea electrică se dorește a fi realizată prin intermediul unui generator electric şi prin dotarea cu panouri fotovoltaice.
Lasă un răspuns