Înainte de decembrie 1989, unul dintre restaurantele aflate la mare căutare era Crișul. Clujenii petreceau aici pe cinste, cu orice prilej. Fie că vor bim de nunți sau zile de naștere, pereții fostului restaurant Crișul au văzut multe. Restaurantul Crișul, o amintire pentru vechii clujeni.

Era situat în plin centrul Clujului. După Revoluție, bulevardul a fost rebotezat din doctor Petru Groza, în Eroilor. Restaurantul Crișul funcționa în clădirea de la numărul 29. Foarte aproape de mai celebrele ”Păstăioase” sau ”Vărzărie”.
Azi, mai funcționează doar ”Vărzăria”. Și asta pentru că șeful de unitate de dinainte de 1989, s-a implicat activ și a preluat fostul restaurant, pe care l-a păstrat ca pe vremurii. Iar asta atrage turiștii dar și clujenii dornici sp mânânce foarte bine, la prețuri nu foarte mari.
Tot după 1989, clădirea fostul restaurant a fost demolată. În locul ei a fost construită o ”struțo-cămilă”, de un fost milițian comunist. Este vorba despre actualu Hotel Meteor.
La Crișul se mânca cel mai bun ”vargabeleș”
Restaurantul Crișul, care se afla pe actualul B-dul Eroilor nr.29, anii ’60.
În patrimoniul cultural al Clujului, clădirea în care funcționa Crișul este menționată doar în treacăt.
”Conform fișei de monument, subsolul clădirii aparține perioadei renascentiste de la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea, până în secolul al XIX-lea. Fațada este atribuită curentului romantic”, se arată în actele oficiale.
Cu toate astea, fostul restaurant Crișul este foarte prezent în amintirile clujenilor autentici. Aici se mânca un excepțional ”vargabeleș”, un fel de plăcintă din brânză și macaroane, făcută de celebra bucătăreasă Todea.
Lasă un răspuns