Studenții clujeni au triumfat la o competiție în SUA. Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca au devenit campioni mondiali. Aceștia au câștigat ediţia din 2025 a competiţiei internaţionale de studii de caz organizată de Grossman School of Business din cadrul Universităţii din Vermont.

UBB Cluj marchează astfel o performanță istorică prin echipa sa de masteranzi de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA). Echipa a câștigat ediția din anul 2025 a competiției internaționale de studii de caz organizată de Grossman School of Business din cadrul Universității din Vermont (SUA).
Concursul „Cupa mondială pe afaceri de familie” („World cup of family business”) a avut loc în perioada 8-11 ianuarie 2025, reunind 23 de echipe reprezentând universități de renume de pe 4 continente ale lumii.
„În finala mare, echipa UBB a impresionat cu soluția propusă pentru un studiu de caz care analiza achiziționarea unei companii externe de către o întreprindere de familie”, transmit reprezentanții UBB Cluj.
Cine a făcut parte din echipa UBB Cluj
Echipa campioană a UBB a fost formată din patru masteranzi ai FSEGA, Bánffy Zsófia, Bugár Anna, Kovács Kata (toate trei de la specializarea „Management bazat pe date”, masterat, anul 1), respectiv Bokor-Tóth Krisztina (specializarea „Managementul afacerilor”, masterat, anul 2).
„Pregătirea studenților UBB a fost realizată de prof. univ. dr. Szász Levente, conf. univ. dr. Györfy Lehel, respectiv lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely, echipa fiind insoțită la competiție de drd. Kelemen Kincső.
Pe lângă succesul în competiția pe echipe, Bugár Anna (UBB) a fost distinsă cu premiul special pentru cel mai bun speaker al finalei”, mai arată UBB.
Acest rezultat remarcabil la nivel mondial reprezintă în același timp o nouă dovadă privind inovativitatea și competitivitatea internațională a activității academice desfășurate în cadrul universității noastre. UBB continuă să fie un promotor al performanței internaționale, contribuind la consolidarea prestigiului universității și a României în mediul academic și economic global”.
Lasă un răspuns