În cazul morții Cameliei Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, există mai multe suspiciuni. Suspciuni privind moartea Cameliei Tișe.

Potrivit certificatului de medico legal, emis de IML Cluj, moartea Cameliei Tișe s-ar fi datorat inclusiv malariei. Acest lucru rezultă foarte clar din acest document care îl puteți vedea mai jos.

Pornind de la această ”versiune oficială”, datoria noastră de jurnaliști este să arătăm lucrurile care nu se leagă.
În acest caz, există câteva mari semne de întrebare, pe care doar un procuror le poate descoperi. Dacă va vrea. Noi nu credem asta.
Deși l-am contactat de mai multe ori pe șeful IML CLuj, doctorul Costel Siserman, acesta nu a răspuns la telefon.
Suspciuni privind moartea Cameliei Tișe
Corpul neînsuflețit al Cameliei Tișe a fost descoperit luni dimineața, de către menajeră. Fosta soție a lui Alin Tișe locuia într-o anexă a biroului notarial pe care îl conducea.
Jurnaliștii clujeni prezenți la fața locului ne-au declarat că cercetarea la fața locului a durat mult. De asemenea, cadavrul a fost ridicat de la fața locului, de angajații IML Cluj, la ora 13.30.
Tot luni, 5 februarie 2024, medicul legist Daniela Mironescu, de la IML Cluj a eliberat certificatul medical constatator al decesului. Acest lucru rezultă din documentul anexat.
În acest document se menționează trei cauze ale decesului:
1. Insuficiență multiplă de organ;
2. Sepsis;
3. Infecție parazitară cu plasmodium, malarie – formă severă.
Primul mare semn de întrebare este următorul: cum s-a pus încă din data de 5 februarie 2o23, diagnosticul de ”malarie – formă severă”, dacă analizele de laborator nu au fost efectuate?
Malaria se diagnostichează după analize complexe
Un medic infecționist clujean are și el semne mari de întrebare. Acesta ne-a declarat că malaria se diagnostichează după analize complete de laborator precum:
1. hemoleucogramă completă pentru a testa anemia;
2. testare de diagnosticare rapidă pentru paraziți;
3. examinare microscopică a celulelor sanguine;
În condițiile în care Camelia Tișe a murit singură, fără să știe nimeni de ea timp de două zile, iar autopsia a fost efectuată la IML Cluj, cum s-a stabili așa de repede diagnosticul de malarie?
Același medic infecționist ne-a mai declarat că malaria în formă severă, produce lichid la plămâni.
”Apar problemele de respirație. Lichidul acumulat în plămâni poate face dificilă respirația pacientului infectat. De asemenea, apare și funcționarea deficitară a organelor. Literatura de specialitate mai arată că malaria poate afecta rinichii sau ficatul sau poate provoca ruptura splinei”, a declarat medicul infecționist pentru Foaia Transilvană.
Un alt mare semn de întrebare este de ce medicul legist nu a menționat, asta dacă existau, problemele de la plămâni.
Șeful DSP Cluj a aflat de la televizor de malarie
În cursul zilei de marți, jurnaliștii clujeni au fost la Direcția de Sănătate Publică Cluj, pentru a afla amănunte.
Directorul instituției, doctorul Mihai Moisescu le-a spus jurnaliștilor că a aflat și el de la televizor, despre diagnosticul de malarie.
”Eu am aflat de la dvs”, le-a spus șeful DSP Cluj, reporterilor prezenți
Apoi, Moisescu a declarat că analizele de laborator efectuate, la Institutul de Medicină Legală Cluj au evidențiat virusul malariei.
O altă întrebare care se ridică este legată de rapiditatea cu care au fost efectuate aceste teste de care vorbește doctorul Moisescu.
În decursul investigației noastre nu am aflat data la care a fost efectuată autopsia. Legislația prevede că aceste proceduri medico legale se fac la Institutele de Medicină Legală.
Lasă un răspuns