Prima ipoteza a anchetatorilor în cazul morții Cameliei Tișe

Posted by

După cercetarea la fața locului, care nu a scos la iveală fapte cu violență, anchetatorii clujeni au o primă ipoteză în cazul morții Cameliei Tișe.

Este foarte posibil, susțin surse judiciare, ca fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj să fi murit din cauze medicale.

Camelia Tișe si fostul sot Alin Tise.
Camelia Tișe si fostul sot Alin Tise.

Este vorba despre o posibilă infecție cu virusul care produce malaria. Camelia Tișe se întorsese de câteva zile din Tanzania și Zanzibar. Aceleași surse ne-au mai declarat că angajații de la Medicină Legală dar și polițiștii prezenți au purtat măști de protecție. Tocmai pentru a evita infecția cu un astfel de virus.

Malaria este o boală infecțioasă transmisă de țânțarul Anopheles, care se manifestă prin friguri puternice și intermitente.

Aceasta este o boală infecțioasă larg răspândită în regiunile tropicale și subtropicale.

Între 300 și 500 de milioane de persoane sunt infectate anual. Aproximativ 1 – 3 milioane mor în fiecare an, cei mai mulți fiind copii din Africa sub-sahariană.

Dosar penal. Prima ipoteza a anchetatorilor

Polițiștii clujeni au deschis un dosar penal în acest caz, care este unul foarte complex. Cauza morții va fi stabilită după efectuarea autopsiei și a analizelor de laborator.

Specialiștii în medicină legală ne-au transmis că abia după ce vor fi analizate probele prelevate la autopsie, din stomac și ficat, se va putea stabili cu exactitate, dacă este vorba despre o infecție cu virusul malariei sau o altă cauză.

În paralel Poliția Cluj a dechis un dosar penal de ucidere din culpă.

La data de 5 februarie a.c., în jurul orei 08.50, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că într-un imobil din municipiu a fost găsită decedată o femeie, de 47 de ani.

Ajunși la domiciliul femeii, polițiștii, împreună cu un echipaj medical, au confirmat cele sesizate, fiind demarate cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc decesul.

Au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Epidemie de malarie în România

Ministerul Sănătății de la București a transmis în urmă cu șase zile, o avertizare pentru Zanzibar și Tanzania.

În ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa. Câte patru cazuri în lunile noiembrie și decembrie și trei cazuri în ianuarie.

Oficialii vorbesc și  despre persoane infectate aflate în stare foarte gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *