,

UPU Cluj a intrat în reparații. Vor avea prioritate doar cazurile critice

Posted by

UPU Cluj a intrat în reparații în această săptămână, perioada în care se vor derula lucrări de reparații, întreținere și igienizare, timp în care capacitatea de preluare a pacienților se va diminua.

UPU Cluj a intrat în reparații
UPU Cluj a intrat în reparații

Astfel, în perioada 26 februarie – 4 martie 2024, în sectorul de triaj al Unității de Primiri Urgențe vor avea loc lucrări de reparații, întreținere și igienizare, au transmis reprezentanții Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.

Doar cazurile critice, de cod roșu vor avea prioritate

UPU Cluj va avea o capacitate diminuată de preluare a pacienților din cauza reducerii substanțiale a spațiului funcțional.

„Se va asigura asistența medicală de urgență cu prioritate cazurilor critice, de cod rosu. Ulterior, în măsura în care spațiul permite, se vor prelua cazuri de cod galben și verde. Vor fi posibilități limitate de izolare a cazurilor infecțioase și nu se vor prelua pacienții care reprezintă cazuri sociale.

O parte dintre cazurile de urgențe vor fi transportate la camerele de gardă ale altor unități spitalicești de către serviciul de ambulanță”, se arată în informarea publicată de SCJU Cluj.

Cum se va face accesul la UPU în această săptămână

În contextul lucrărilor de reparație, accesul în Unitatea Primiri Urgențe (UPU) se va face pe ușa laterală a cladirii, aflată pe partea cu Clinica Chirurgie I.

Unitatea de Primire a Urgenţelor funcţioneză în structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca din anul 1999. În anul 2005, serviciul de urgențe începe să funcţioneze în noua sa locaţie, în care îşi desfăşoară activitatea până în prezent implicâdu-se în activitatea de prespital cu 2 echipaje TIM, 1 echipaj Neonatologie şi 6 echipaje PAT desfăşurându-şi activitatea sub denumirtea de UPU-SMURD.

La UPU Cluj se asigură asistenţă medicală de urgenţă calificată pacienţilor cu afecţiuni acute, care se prezintă la spital spontan sau care sunt transportaţi de ambulanţe.

Aici există următoarele categorii de personal: medici primari/specialişti medicină de urgenţă, medici rezidenți medicină de urgenţă, în condițiile legii; medici dentişti, asistenţi medicali, asistenţi sociali, asistenţi/tehnicieni de radiologie şi imagistică medicală, personal de informatică, registratori medicali, infirmiere, brancardieri, îngrijitoare de curăţenie, personal de secretariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *