Academicianul Ioan Aurel Pop: Studiul matematicii în școli trebuie simplificat

Posted by

Președintele Academiei Române, clujeanul Ioan Aurel Pop a declarat că studiul matematicii trebuie simplificat. Studiul matematicii în școli trebuie simplificat.

Studiul matematicii în școli trebuie simplificat
Studiul matematicii în școli trebuie simplificat

Istoricul de marcă a făcut aceste declarații după evaluarea națională. La acest concurs național, la matematică, 58 la sută dintre elevi nu au reușit să ia nota 5.

„Faptul că 58% din elevii de clasa a VIII-a n-au reușit să obțină notă de trecere la matematică. Dă de gândit. Multe lucruri înseamnă că nu sunt bune și materia înseamnă că nu e bună. Dacă nu simplificam studiul matematicii în școală o să ajungem la 68% sub nota 5. Mai bine mai simplu pe înțelesul tuturor, decât complicat pentru 5 elevi din clasă“, a declarat Ioan Aurel Pop.

Este epoca lui Harry Potter. Studiul matematicii în școli trebuie simplificat

Președintele Academiei Române a participat la o conferință care a avut loc la Cluj Napoca. Mai exact la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”.

Fostul rector al UBB Cluj a vorbit și despre lucrurile care nu sunt normale în societatea românească.

El a mai spus că micuții au nevoie de joc și chiar lucrurile serioase trebuie făcute sub semnul jocului, așa spun psihologii.

”Trăim în plină epoca contemporană foarte dinamică, vedem „Harry Potter” sau „Stăpânul inelelor”. Ne invadează neomarxiștii și anulatorii culturii într-o epocă în care lăsăm copiii, probabil, să își aleagă sexul sau genul. Oare nu ar trebui să ne trăim clipa? Carpe diem. Să nu ne lăsăm amăgiți de aceste informații care ne bombardează și care sunt în cea mai mare parte contrafăcute. Sigur că există forțe care doresc un control asupra evoluției lumii”, crede Ioan Aurel Pop.

Ce a mai spus președintele Academiei

* Ce să facem cu învățământul? Unii cred la noi că de vină pentru că școala merge rău ar fi de vina structura anului școlar. Ca de aia merge școală rău, că avem 3 trimestre. Și acum avem Săptămâna „Școala altfel”, ziua porților deschise, te miri ce. Ce continuitate este în predare, în ascultare? Nu trimestrele au distrus învățământul nostru, nici vacanțele. Astăzi se contestă în Europa ce e aia matematică, chimie, fizică, istorie, geografie. Punem în loc educație sexuală și pentru igienă, educație financiară, pentru protecția mediului, pentru circulația pe drumuri publice.

* Vă spun numai ce s-a propus în Parlament. Daca punem toate astea, nu mai e loc nici de matematică, de fizică, de chimie. La ce se va ajunge? Copiii vor învăța în școală deprinderi, dar nu vor mai învăța știința, esența și nu vor mai avea cultură generală și vor fi frunze-n vânt. Oamenii fără cultura generală pot fi manipulați după cum vrea Internetul. Câtă vreme s-a învățat clasic, lucrurile s-au desfășurat bine.

* Nu am înțeles de ce primarii trebuie să se amestece în numirea directorilor și în angajarea cadrelor didactice. De când e lumea, consiliile profesorale au știut ce nevoi are școala. Dacă primarii au vreun rol, atunci ei și consilierii să meargă din casă în casă să aducă copiii la școală, că avem cele mai mari grade de abandon școlar din ultimii ani. Nu se poate să fiu primar și să nu mă duc în curtea școlii să văd unde se duc săracii la toaletă.

* Mai este o prostie: eliminarea fixării și a recapitulării. Avem niște deștepți pe la institutele de educație care spun: ce să repetam atât? Nu, tot ce se făcea în liceu se făcea la alt nivel. Copiii care erau clasa a IX-a și învățau botanica își aduceau aminte de la clasa a V-a și puteau merge mai departe. Memoria e fundamentală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *