Ce planuri are UBB Cluj pe terenul de 30.000mp primit gratis de la primărie în Lomb? În ședința de luni, 23 decembrie, a Consiliului Local Cluj-Napoca, va fi aprobată acordarea gratuită a unui teren de circa 30.000 mp în Lomb pentru Universitatea Babeș-Bolyai.

Terenul respectiv este evaluat la circa 4 milioane de lei.
Planurile UBB Cluj pentru acest teren este ridicarea Science Campus, un campus științific aflat în vecinătatea a două clădiri importante, CREIC, TEAM și Cluj Innovation Park.
Science Campus va face parte din proiectul municipalității de susținere a infrastructurii extinse pentru educație, cercetare, inovare și transfer tehnologic. Iar acestea să aducă împreună actori din sistemul de educație și cercetare, din mediul economic și antreprenorial, societatea civilă și administrație.
Suprafața totală a campusului va fi de 6,48 hectare. Pe o suprafață de 3,48 hectare, Primăria va realiza un centru științific / Science Center, o piață urbană şi terenuri de sport.
Ce presupe Science Campus?
Restul suprafeței îi revine Universității „Babeș-Bolyai” pentru realizarea SCIENCE CAMPUS, un ansamblu complex de educație și cercetare-dezvoltare-inovare, ce va cuprinde:
- InfoBioNano4Health – un centru comun de cercetare și dezvoltare (Joint Research & Innovation Center) dezvoltat în legătură cu domeniile regionale de specializare inteligentă, integrat bidirecțonal cu mediul socio-economic regional în formula open innovation/science;
- Noul sediu al Facultății de Matematică și Informatică, locație ce va reuni săli de curs și de cercetare specifice programului, însă va pune accentul pe spațiile comune, destinate colaborării dintre studenți, cadre didactice și cercetători și deschise elevilor, antreprenorilor și societății civile;
- Cămin studențesc – Universitatea dorește edificarea într-o primă etapă a unui cămin cu 500 de locuri, urmând ca ulterior să își dubleze capacitatea de cazare.
Investiția se ridică la 1,7 milioane de euro
Proiectul este rezultatul unui concurs internațional de soluții, organizat anul trecut de Municipiul Cluj-Napoca, în asociere cu Universitatea „Babeş-Bolyai”, împreună cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România – Filiala Transilvania.
Contractul de proiectare încheiat în urma concursului de soluții cu SC KLX Studio SRL este în valoare de 1,7 milioane euro.
Lasă un răspuns