Asociația Eco Metropolitan Cluj are un rol foarte important în județul Cluj. Această asociație gestionează colectarea gunoiului menajer în județul Cluj.
În acest an, Eco Metropolitan Cluj a organizat două licitații, în valoare depeste 800 de milioane de lei, adică în jur de 150 de milioane de euro pentru desemnarea firmelor care se ocupă de colectarea gunoiului. A câștigat de fiecare dată Supercom, despre care se spune că are legătură cu Elena Udrea.
La ultima ședință a Eco Metropolitan Cluj, Consiliul Director compus din cinci persoane, între care primarul Clujului, Emil Boc, a decis eliberarea din funcție a directorului Cosmin Todea. La ședința cu pricina a participat și Alexandru Mînzat, vicepreședinte la Consiliul Județean Cluj.
”Eliberarea domnului Cosmin Todea (primul din stânga) din funcția de director interimar al ECO Metrpolitan Cluj … Numirea domnui Iancu Pintea în funcția de director al Eco Metropolitan Cluj”, se arată în decizia Consiliului Director Cluj. Debarcarea lui Todea se pare că are legătură cu soluția dată de CNSC prin care ofertele la una dintre marile licitații trebuie reevaluate.
Culmea este că Iancu a mai fost director al acestei entități. Sursele noastre susțin că acesta a ales să plece după ce nu a fost de acord să facă anumite ”jocuri” la una dintre licitații.
Ce a decis CNSC în cazul licitației pentru gunoiul menajer
Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a decis în data de 23 octombrie 2021 să se implice la Cluj. Este vorba despre licitația pentru lotul 1 al licitației pentru salubritatea municipiului Cluj Napoca, orașul Huedin și 43 de comune situate. Suma vehiculată a fost de 400 de milioane de lei. .
Eco Metropolitan, organizatorul licitației a atribuit contractul pentru acest lot firmei Supercom. Despre această firmă se spune că ar fi în siajul Elenei Udrea. În pofida faptului că ceilalți participanți la licitație au reclamat nereguli flagrante în cadrul procedurii și la oferta companiei care a fost declarată câștigătoare. De altfel, cei de la Supercom au câștigat și loturile 2 și 3 pentru salubritatea din județul Cluj.
Decizia CNSC 2323 a fost de a admite în parte una dintre contesțațiile depuse și să fie reevaluate toate celelalte oferte.
”Admite criticile referitore la oferta tehnică a contestatoarei și obligă autoritatea contractantă la reevaluarea acesteia conform motivării anterioare, în 15 (cincisprezece) zile de la primirea prezentei. Respinge solicitarea contestatoarei de obligare a autorității contractante la declararea ofertei ca fiind conformă și admisibilă, întrucât anterior, s-a dispus reevaluarea ofertei acesteia”, se arată în decizie.
Lasă un răspuns