DNA Iași a intervenit în forță la Apele Române Iași. La Cluj, procurorii DNA se tem să nu deranjeze

Posted by

În cursul zilei de azi, procurorii DNA Iași au descins la Administrația Bazinală Prut, unde au făcut mai multe percheziții. Totul are legătură cu angajarea pe postul de inginer de ape, a unei tinere, care fusese inițial barmaniță.
 
Femeia nu știa să calculeze nici măcar debitul sau să facă diferența între malul stâng sau malul drept, al unui râu. Abuzurile comise la Iași, au ieșit la iveală, în urma unei investigații Recorder.

La Cluj, abuzurile sunt și mai grosonale.

Administrația Bazinală Cluj ”Someș Tisa”, cu sediul la Cluj a aprobat telefonic deversarea unei cantități de ape provenite din canalizarea orașului, care nu a mai trecut prin stație de epurare, în cantitate de peste 600.000 de metri cubi.
 
Mai mult, pentru a ascunde tot scandalul a emis și un comunicat de presă plin de minciuni, în care s-a arătat că că deversarea a durat doar șapte zile, câte opt ore pe zi. În realitate, deversarea a durat 11 zile, câte opt pe zi, la un debit de 1.6 metri cubi pe secundă.
 

În ciuda evidențelor și a probelor care arată abuzul comis de actuala conducere a Administrației Bazinale Cluj, procurorii clujeni nu s-au sinchisit să meargă să se intereseze de subiect.

Deși mega poluarea de la Cluj, din decembrie 2020, a pus în pericol sănătatea populației, procurorii clujeni nu s-au autosesizat. Asta în ciuda faptului că în Constituția României, două dintre drepturile fundamentale: ”Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat” și ”Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice”.

Vișan prins cu minciuna

Directorul Companiei de Apă Someș a recunoscut în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean Cluj, că cei de la Administrația Bazină Cluj ”Someș Tisa”, și-au dat acordul telefonic pentru deversare.

Chestionat de consilierul județean PMP, Călin Cosma, șeful Companiei de Apă ”Someș” Cluj, Călin Neamțu, a declarat că aprobarea s-a obținut telefonic

Răspunsul la această adresă l-am primit telefonic tocmai după cum vedeți noi am ănceput activitatea după două liuni de zile. Tocmai să mai așteptăm, să fie o vreme mai friguroasă, în care impactuil mediului să fie mult mai mic. Și atunci am reînceput discuțiile cu cei de la Apele Române și cei de la Hidrocentrale”, a spus Neamțu.

 

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *