Școlile clujene funcționează atât în sistem hybrid cu ore online, dar și față în față, iar majoritatea părinților nu au încredere în vaccinul anti-COVID-19 și refuză să își dea acordul pentru vaccinarea copilului.
Șefa IȘJ Cluj, Marinela Marc, a susținut în cadrul unei emisiuni online cum va fi modul de desfășurare a anului școlar 2021/2022 la nivelul județului Cluj și care sunt principalele probleme ale școlii online.
„23% din copiii de peste 12 ani din județul Cluj sunt vaccinați. Cei mai mulți dintre ei sunt adoleșcenți care au 17-18 ani și care s-au vaccinat pentru a merge la concerte, festivaluri sau pentru a putea călătorii pe parcursul verii. Din păcate avem o adevărată problemă când vine vorba de vaccinarea elevilor. Un procent de sub 10% din părinți și-au manifestat dorința de a-și vaccina copiii”, a declarat Marc.
Nu este nicio școală de stat închisă la Cluj
„Nu avem nicio situație în care o școală de stat din Cluj să fie închisă complet. O unitate de învățământ se închide doar în momentul în care 50% din clase își desfășoară activitatea online. Singura unitate de învățământ în care se învață exclusiv online este o școală post liceală particulară, acolo unde sunt puține clase. Acolo nu elevii sunt problema, fiind infectați directorul și secretara care au intrat în contact cu elevii. Am primit o solicitare din partea lor pentru ca orele să se desfășoare online timp de 14 zile”, a adăugat Marinela Marc.
Elevii infectați sunt de trei ori mai mulți ca și numărul profesorilor.
„Sunt de trei ori mai mulți copii infectați decât cadre didactice și personal auxiliar. Noi am încercat să-i convingem pe părinți să își vaccineze copilul. Mulți sunt asimptomatici și merg la părinți și bunici fără să realizeze că poartă virusul”, a mai adăugat reprezentanta Inspectoratului Școlar Județean.
Lasă un răspuns