Inovaţii ale jocului de poker care au eşuat

Posted by

Pokerul online diferă faţă de pokerul clasic, prin numărul mare de inovaţii pe care software-ul jocului o permite. Câteva dintre aceste variante s-au dovedit a fi de succes imediat, în timp ce altele au fost un adevărat fiasco. Despre asemenea greşeli majore vom discuta în continuarea acestui articol, greşeli care au şi fost înlăturate imediat ce şi-au dovedit ineficienţa!

Poker duplicat

Un bonus Vlad cazino îţi poate aduce în mod sigur participarea la o masă de poker online, unde îţi poţi arăta experienţa de joc. Ai nevoie de câteva abilităţi pe care jocul le impune, dar şi de noroc. Or tocmai acest element este scos din varianta de poker duplicat.

Fiecare jucător primeşte cărţi de joc identice cu ale altor jucători  poziţionaţi însă la mese diferite. Şi flopul este identic, deci se merge pe cât de bine ştii să îţi valorifici cărţile din mână. Câştigătorul este desemnat ulterior în jucătorul care a ştiu să valorifice cel mai bine cărţile primite.

Cu alte cuvinte, ai în mână aceleaşi cărţi pe care şi alţi jucători de la alte mese le au. Se elimină în acest fel partea de hazard care face jocul de poker atât de atractiv şi se merge numai pe abilităţile personale. Va trebui să iei cea mai bună decizie şi să faci cu cărţile de pe masă cea mai bună combinaţie.

Deşi conceptul de poker duplicat a fost introdus pentru prima oară în anul 2000, a fost scos în anul 2008 din oferta cazinourilor. Ceea ce la început părea un adevărat boom s-a dovedit a fi o dezamăgire totală, justificând în acest fel eradicarea lui din oferta cazinourilor.

Unfold

Această variantă de poker a avut o viaţă scurtă în online, fiind scos din oferta cazinourilor după numai 2 luni. Iniţial, se credea că suflul pe care această variantă o va aduce în poker  va fi unul care o să cucerească instant.

Conceptul era unul revoluţionar, care îţi permitea să reintri în joc, după ce făceai fold. Acţiunea de fold este aceea în care renunţi să mai participi la pariurile dintr-o mână, considerând că ai cărţi proaste care nu te pot ajuta să câştigi.

Pur şi simplu făceai „unfold” adică îţi recuperai cărţile aruncate şi reintrai în joc. Te aflai în acest mod în faţa a 2 opţiuni, fie eşuai lamentabil, fie aveai şanse reale la câştigarea potului aflat pe masa de joc. De cele mai multe ori a 2-a variantă era cea mai plauzibilă, de aceea se credea că această variantă va fi un adevărat boom în poker.

Poker cu webcam

Această variantă de poker nu şi-a atins cu adevărat potenţialul, fiind considerată de către specialişti ca un eşec nu atât de lamentabil precum unfold sau poker duplicat. Ideea a fost una simplă, fiecare jucător avea o cameră video şi cu ajutorul acesteia se conecta la o masă de joc.

Totul se desfăşura în online, orice jucător era vizibil într-un mic dreptunghi de lângă poziţia pe care o ocupa la masa de joc. Puteai comunica cu toţi jucători, astfel încât să poţi eventual să te impui psihic în faţa acestora.

Singura problemă a site-ului care oferea acest tip de poker era de natură tehnică, pentru că adeseori transmisia de la unul dintre jucători se întrerupea exact în miezul acţiunii. Trebuie refăcută conexiunea şi se pierdea în acest fel un timp preţios.

Holdem X

Se ştie că industria eSports fascinează o mulţime de fani, printre care se regăsesc şi jucătorii de poker. Unii dintre ei chiar au interacţionat cu această industrie, deci se cunoştea afinitatea jucătorilor de poker pentru evenimentele din eSports.

Alex Dreyfus, fondatorul Global Poker League, nu a trecut nepăsător pe lângă această realitate şi a decis să pună cumva în valoare acest trend. Aşa a luat naştere Holdem X, un joc de poker american care să facă legătură între eSports şi jocul clasic de poker.

Jocul în sine este similar cu cel de Texas Hold’em dar aduce ca noutate aşa numita carte X. Dacă ai o asemenea carte în mâna poţi manipula mâna respectivă în avantajul tău. Începutul fiecărei mâini de poker includea 6 asemenea cărţi X care se stabileau de către jucători, primind 90 de puncte pentru alegerea lor.

Pe timpul desfăşurării mâinii respective, puteai interzice oponenţilor să folosească 3 asemenea cărţi, dar aceştia erau recompensaţi cu 45 de puncte pentru această interdicţie. După ce se stabilea acest lucru, jocul urma traseul normal celui de Texas Hold’em.

Singura diferenţă o constituiau cărţile X diferite puse în joc la fiecare mână. Acest tip de joc a fost disponibil pentru câţiva ani ca variantă online de poker gratuită, însă a încetat să mai trezească interesul jucătorilor, fiind scos de pe piaţă.

Concluzie

Pentru că este un joc atât de popular, poker-ul a înregistrat de-a lungul timpului multiple variante de joc. Unele au reuşit să se menţină pe piaţa cazinourilor online, altele au dat însă greş, fiind scoase din acest mediu. Indiferent însă de variantele în care el se regăseşte acum în oferte, jocul de poker continuă să trezească un interes aparte jucătorilor. Joacă deci acest joc incitant şi bucură-te de experienţa magică pe care poker-ul o aduce în existenţa ta de jucător!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *