,

Jos pălăria. Masă caldă gratuită oferită oamenilor nevoiași din partea unui restaurant din Cluj

Posted by

Reprezentanții unui restaurant din Cluj-Napoca a demarat inițiativa de a le oferi oamenilor nevoiași din oraș o masă caldă.

Este vorba de Casa Vikingilor din Grigorescu, care îi așteaptă pe toți oamenii nevoiași ș în fiecare zi de sâmbătă, între orele 10:30 – 11:30, pentru a li se oferi o masă caldă.

Ideea i-a aparținut omului de afaceri sucevean Ștefan Mandachi.

Sâmbăta, de la 10,30 la 11:30 oferim tuturor nevoiașilor din Cluj sau împrejurimi o masă caldă, gratuit, la Casa Vikingilor, ei n-au facebook, prin urmare, dacă îi întâlniți sau cunoașteți (oameni fără posibilități sau fără casă) trimiteți-i la locația din Grigorescu, să mănânce! Vom organiza această cantină a nevoiașilor în fiecare sâmbătă, doar la locația precizată, din Cluj!”, a anunțat Casa Vikingilor.

Putem asigura masa la 100 de persoane nevoiașe

Patronul de la Restaurantul ”Casa Vikingilor”, Călin Oancea ne-a declarat că ideea de a oferi o masă caldă nu îi aparține, ea fiind pusă în practică de Ștefan Mandachi, la Suceava.

„Ne-am îmtrebat: noi de ce nu putem. În perioada asta nu o ducem strălucit. În cei doi ani, ajutoarele de la stat au venit cum au venit. Abia am primit 40 la sută din suma promisă. Am rămas cu același număr de oameni, am păstrat salariile oamenilor. Personalul îl am, gazul oricum îl plătesc și atunci am zis de ce să nu ajutăm oamenii sărmani. Noi ne pregătim să gătim pentru un număr de 30-50 de persoane. Cât costă un meniu zilei. Prețul de cost ca materie primă este de maxim 10 lei. Și atunci cât ar costa 30 de porții, 300 de lei? Nu este o sumă mare, adică 75 de euro nu e o sumă mare, dar faci bine la 30 de oameni”, a spus Oancea.

Dacă cei nevoiași vor veni în număr mai mare, restaurantul din Cluj va putea asigura masa la maxim 100 de persoane nevoiașe, care vor putea să ia mâncarea acasă sau să stea să mănânce în sala de mese.

Călin Oancea a mai spus că așteaptă și alte persoane sau firme din Cluj Napoca să vină aproape de el, și să se ralieze acestei idei.

„Dacă găsim un supermarket care să vină să se ralieze la idee noastră, putem oferi 30 de porții de mâncare pe zi. Noi suntem un restaurant cu 22 de ani tradiție. La noi este locul unde se mânâncă mult și bine”, a mai spus Oancea.

2 răspunsuri

  1. Avatar Dorian
    Dorian
  2. Avatar Flaviu Chelaru
    Flaviu Chelaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *